Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 Un tub eudiomètric de vidre bufat, peça del mes de novembre de "Quan els objectes parlen"

Un tub eudiomètric de vidre bufat, peça del mes de novembre de "Quan els objectes parlen"

Un tub eudiomètric de vidre bufat, peça del mes de novembre de "Quan els objectes parlen"

La presentació serà aquest dimecres, 6 de novembre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït
05/11/2019

El pati de la Casa Castellarnau acull aquest dimecres la presentació d’un tub eudiomètric de vidre bufat que forma part del cicle “Quan els objectes parlen: la peça del mes”, i així donar a conèixer part del fons del Museu d’Història de Tarragona.

La peça protagonista en aquesta ocasió és un tub eudiomètric de vidre bufat que utilitzaven els científics de l’època com Antoni de Martí i Franquès, que va estudiar amb precisió la composició dels gasos que formen l’atmosfera. La presentació d’aquesta petita eina permetrà parlar d’aquest destacat científic de finals de segle XVIII i principis del XIX.

La presentació de la peça es farà el 6 de novembre, a les 18 h, al pati de Casa Castellarnau, i anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric Cristòfor Salom i Jordi Abelló. A més, l’acte comptarà amb la visita teatralitzada del mateix Antoni de Martí i Franquès.

Cada mes s’exposa al pati de la Casa Castellarnau un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat i és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes, a les 6 de la tarda, es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Per a més informació, cliqueu sobre aquest enllaç.

Segells de reconeixement d’administració oberta