Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 Un ventall isabelí, peça del mes de juliol

Un ventall isabelí, peça del mes de juliol

Un ventall isabelí, peça del mes de juliol

Es presentarà el dimecres dia 3 a les 18h en un acte obert i gratuït
28/06/2019

Aquest mes de juliol un ventall isabelí serà el protagonista de la proposta divulgativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen: La peça del mes”. El dimecres 3 a les 18h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau en un acte obert i gratuït.

La peça és del segle XIX i forma part del conjunt de complements femenins que acostumaven a considerar-se objectes de prestigi. El ventall que s’exposarà a la Casa Castellarnau està fet d’ivori i paper litografiat i pintat.  A l’època, es va desenvolupar un autèntic llenguatge dels ventalls, esdevenint un ritual socialitzant.

La presentació anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric Jordi Abelló i Cristòfor Salom i comptarà amb la col·laboració de Pere Navarro que farà una demostració del llenguatge del ventall. Per això, es convida als assistents que vulguin practicar-ho a portar-ne un.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Més informació: aquí

Segells de reconeixement d'administració oberta