Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 Una safata de plata del segle XIX, peça del mes de setembre de "Quan els objectes parlen"

Una safata de plata del segle XIX, peça del mes de setembre de "Quan els objectes parlen"

Una safata de plata del segle XIX, peça del mes de setembre de "Quan els objectes parlen"

La presentació serà aquest dimecres, 4 de setembre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït
03/09/2019

Després del parèntesi del mes d'agost, aquest setembre torna el cicle "Quan els objectes parlen: la peça del mes", amb què periòdicament s'exposa una peça de la col·lecció del Museu d'Història de la ciutat a l'aparador de la Casa Castellarnau, al carrer dels Cavallers.

La peça protagonista en aquesta ocasió és una safata d'argent que formava part d’un joc d’escriptori de l’Ajuntament de principis del segle XIX. En la inscripció de la base s'hi pot llegir una pàgina de la història i acostar-se als esdeveniments polítics que varen sacsejar el país després de la guerra del Francès.

La presentació de la peça es farà aquest dimecres, 4 de setembre, a les 18 h, al pati de Casa Castellarnau, i anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric Cristòfor Salom i Jordi Abelló, que explicaran com era la vida a Tarragona durant els anys 20 i 30 del segle XIX, en ple Trienni Liberal i la Dècada Ominosa, època de la peça exposada aquest mes.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes al pati de la Casa Castellarnau un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes, a les 6 de la tarda, es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta