Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2020 Es reprèn la inciativa del Museu d'Història 'Quan els objectes parlen'

Es reprèn la inciativa del Museu d'Història 'Quan els objectes parlen'

Es reprèn la inciativa del Museu d'Història 'Quan els objectes parlen'

Les peces s’exposaran a la vitrina de la Casa Castellarnau i es podrà seguir l’explicació de manera virtual
02/10/2020

A partir d’aquest mes d’octubre torna la iniciativa del Museu d’Història, de Quan els objectes parlen. Al pati de la Casa Castellarnau s'exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat i és visible des del carrer. Amb aquesta activitat es donen a conèixer algunes peces del fons del Museu d'Història i se’n divulga la seva història.

A més a més, es podrà veure la presentació virtual de cada peça que posa en context el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que n'expliquen el valor històric a través de del web www.tarragona.cat/objectes-parlen

En aquesta tercera edició de la peça del mes, podem veure, ja pel que fa al mes d’octubre, un ungüentari romà, que és un recipient de vidre romà que s'utilitzava com a contenidor de productes cosmètics; un fragment de ceràmica ibèrica decorada a mà per un artista iber i, al desembre, un fragment d’una font romana realitzada amb terracota, que es tracta d'un tub rectangular i corbat per on circulava l'aigua.

De cara al 2021, durant el mes de gener hi haurà exposat un pilar decorat d’època visigòtica; al febrer, un daguerreotip del segle XIX, que és l’objecte amb el qual es procedia a obtenir una fotografia, a partir d’una placa de coure; al mes de març s’exposarà una xocolatera, un recipient cilíndric que servia per fer xocolata calenta al segle XIX. Al mes d’abril podrem veure un bust femení d’alabastre blanc que simboltiza la I República espanyola i que duu un barret frigi vermell, cabells llargs i arrissats i sobre el pit, un escut de l'estat republicà. Al maig, una màscara teatral de fang, provinent del Teatre Principal de Tarragona i datada del segle XIXI, presidirà la peça del mes i de moment, fins al juny, la darrera peça exposada serà un calendari emmarcat, un element curiós del segle XIX ja que té un sistema mecanitzat per al seu funcionament.

Per a més informació consulteu el web www.tarragona.cat/objectes-parlen

Segells de reconeixement d'administració oberta