Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2020 Inicien les obres de reforç i restauració del mur perimetral de l'amfiteatre

Inicien les obres de reforç i restauració del mur perimetral de l'amfiteatre

Inicien les obres de reforç i restauració del mur perimetral de l'amfiteatre

Els treballs, que es concentraran a les escales del Miracle, estan pressupostats en 46.600 €
 Inicien les obres de reforç i restauració del mur perimetral de l'amfiteatre Imatge de Mauri de l'inici dels treballs
09/03/2020


Aquest dilluns, 9 de març, s'han iniciat les obres d’anàlisi, reforç i restauració del mur perimetral de l’amfiteatre per a la millora de la contenció de les escales del Miracle. L’objectiu d’aquesta primera licitació és el de reconduir el pas de l’aigua de pluja per tal d’evitar un major deteriorament del mur, que rebia les filtracions d’aigua directament, i, per altra banda, el reforç de tota la paret, actualment en mal estat.

El pas per les escales del Miracle és la zona més afectada, ja que és un pas habitual de veïns i veïnes i d'usuaris i usuàries del Col·legi del Miracle. Atès que donen accés a la plaça d'Arce Ochotorena, és per aquest motiu que les obres s’inicien en aquest punt. El passat mes d’octubre de 2019 ja s'hi va fer un tancament parcial previ per protegir el pas de les persones i evitar cap incident. 

Els treballs consistiran en:

  • El repàs d’arrebossats i la impermeabilització del canaló d’obra
  • El subministrament i col·locació d’una nova canonada
  • El recalçat i reforç de la base dels murs de contenció
  • El seguiment arqueològic corresponent: anàlisi de materials i treball fotogramètric, entre d’altres. 

Aquesta obra és una primera fase de la restauració completa del recinte. Suposarà tres mesos de tasques i té un pressupost de 46.600 €, i es fa com a requeriment de la Comissió Territorial de Patrimoni.

Segells de reconeixement d’administració oberta