Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2020 Inicien les tasques de documentació fotogramètrica a la torre del Pretori

Inicien les tasques de documentació fotogramètrica a la torre del Pretori

Inicien les tasques de documentació fotogramètrica a la torre del Pretori

També s’intervé en la millora de la seguretat i els accessos del circ romà al carrer Ferrers
27/01/2020

Demà dimarts, 28 de gener, començaran els treballs de documentació fotogramètrica de les façanes nord i oest de la torre del Pretori. Es preveu que els treballs es duguin a terme durant tot el matí, entre les 8 i les 13 h, i això afectarà temporalment el pas dels vianants entre la plaça del Rei i la baixada de la Peixateria, així com la vorera i part d’un carril del passeig de Sant Antoni a l’altura del Pretori.

Aquests treballs s’emmarquen dins els projectes subvencionats pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, de la convocatòria d'ajuts per a projectes de conservació, protecció i difusió de béns declarats patrimoni mundial, corresponents a l’any 2019, cofinançats amb la Conselleria de Patrimoni Històric.

Aquests treballs van ser adjudicats a la Fundació URV per un import total de 5.227,20 € IVA inclòs.

 

Carrer dels Ferrers

Avui dilluns, 27 de gener, han començat els treballs de tancament de l’accés al solar del número 23 del carrer dels Ferrers. Amb aquesta intervenció s’instal·larà una porta metàl·lica que substitueix el tancament provisional anterior.

Aquests treballs suposen una millora  i  dignificació de l’entorn on s’ubiquen part de les restes de la graderia nord del circ romà, alhora que també representa una millora en la seguretat dels veïns, ja que s’incrementa l’alçària de la tanca actual i es dificulta, doncs, l’accés a l’interior del solar.

Els treballs tenen una previsió de durada d'entorn dels 2, 3 dies i van ser adjudicats a l’empresa Tarracorest Serveis de Restauració S. L. per un import de 5.810,01 €, IVA inclòs.

Segells de reconeixement d’administració oberta