Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament aprova la cessió del Fòrum de la Colònia per part de la Generalitat

L'Ajuntament aprova la cessió del Fòrum de la Colònia per part de la Generalitat

L'Ajuntament aprova la cessió del Fòrum de la Colònia per part de la Generalitat

Aquest nou pas servirà per poder prendre embranzida i tirar endavant el projecte de recuperació del Fòrum
L'Ajuntament aprova la cessió del Fòrum de la Colònia per part de la Generalitat Foto: Alberich Fotògrafs
10/12/2020

A la comissió informativa de Territori celebrada aquest matí s'ha aprovat la cessió per part de la Generalitat de Catalunya a l'Ajuntament de Tarragona del recinte del Fòrum de la Colònia, que anirà a aprovació final en el Consell Plenari previst per divendres vinent 18 de desembre. Aquest serà de concessió demanial, de caràcter gratuït i per a un període de 50 anys.

El Fòrum romà de Tarragona o Fòrum de la Colònia és, fins al dia d'avui, un immoble de titularitat de la Generalitat de Catalunya, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) a la categoria de BCIN-zona arqueològica i que comprèn els carrers Cervantes, Soler i Lleida. Des de l'any 2000 la UNESCO forma part de la llista de Patrimoni Mundial com a integrant del Conjunt Arqueològic de Tàrraco i a partir d'ara passarà ser de titularitat municipal.

Aquest nou pas servirà per poder prendre embranzida i tirar endavant el projecte de recuperació del Fòrum, que segons apunta el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo "servirà per obrir un nou espai a la ciutat i fer-lo accessible a tothom", al mateix temps que "complementarà el futur projecte de l'Illa Corsini i la conversió en zona de vianants del carrer Canyelles".

Segells de reconeixement d'administració oberta