Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament lidera un projecte d'escaneig làser i fotogrametria a diferents elements patrimonials

L'Ajuntament lidera un projecte d'escaneig làser i fotogrametria a diferents elements patrimonials

L'Ajuntament lidera un projecte d'escaneig làser i fotogrametria a diferents elements patrimonials

Aquesta tasca es fa en coordinació amb l'Arquebisbat de Tarragona
18/12/2020

Des de fa unes setmanes, l’Ajuntament de Tarragona lidera amb diferents entitats un projecte d’escaneig làser i fotogrametria de diversos elements patrimonials. Aquestes dues tècniques són les més acurades a l’hora d’estudiar un monument, les seves patologies, dimensions o situació exacta. Consisteix a fer fotografies molt precises de cada punt escanejat per, finalment, poder-lo reproduir, amb molta exactitud, al plànol. L’Ajuntament du a terme aquesta tasca amb diversos organismes especialitzats de la ciutat, com l’IPHES, l’Escola d’Arquitectura de Reus (URV-ETSAR) i l’empresa Global, en coordinació amb l’Arquebisbat de Tarragona. 

La setmana passada es va treballar en el tram de muralla entre la Rambla Vella i el Fortí Negre, que va fer la Fundació de la URV, i aquesta setmana s’ha estat treballant en el tram entre la Torre de l’Arquebisbe i el Seminari, que fa l'empresa Global. En el tram entre la Rambla Vella i el Fortí Negre se’n fa l'aixecament precisament perquè és el sector de muralla on s’aplicarà el programa pilot de manteniment de la muralla, tal com ja es va anunciar, de manera que hi haurà disponible una base cartogràfica excel·lent. Juntament amb l’IPHES, també s’ha treballat a la Torre de Sant Simplici. 

Segells de reconeixement d'administració oberta