Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2020 Surt a la llum una pedrera romana ubicada al Pont del Diable

Surt a la llum una pedrera romana ubicada al Pont del Diable

Surt a la llum una pedrera romana ubicada al Pont del Diable

Es considera que es troba en un excel·lent estat de conservació
03/12/2020

Amb motiu de les tasques de manteniment i prevenció d’incendis que s’estan duent a terme a través del Pla d’Ocupació Municipal d’àmbit Forestal, a l’entorn del parc ecohistòric del Pont del Diable, tal com ja vam anunciar, s’ha descobert en els darrers dies un front de pedrera d’època romana que, tot i que ja estava documentat, es desconeixia el seu excel·lent estat de conservació i les dimensions que ocupa. 

Aquest front, en el qual es pot observar perfectament com se n’extreia la pedra, molt probablement hauria servit per a la construcció de l’aqüeducte romà i d’altres elements, que a partir d’ara caldrà estudiar. Un cop desbrossada la zona, els tècnics de Patrimoni van procedir amb els treballs arqueològics per tal d’avaluar la troballa. 

Els elements que s’observen, que son grans peces de pedra amb les marques de les eines que s’utilitzaven per extreure’n els carreus, són visibles al pas de tots els vianants i ciclistes, que a partir d’ara ja ho podran contemplar al descobert.  

La cooperativa Nemesis Arqueologia s'encarrega de desenvolupar els treballs arqueològics en aquesta intervenció.

Segells de reconeixement d'administració oberta