Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2021 Inicien les obres de 'Ca l'Agapito'

Inicien les obres de 'Ca l'Agapito'

Inicien les obres de 'Ca l'Agapito'

Els treballs s'allargaran uns vuit mesos i tenen un pressupost d'1,2 milions d'euros
30/09/2021
Aquesta setmana han començat els treballs per engegar l’obra de restauració de la volta del Pallol i façana de Ca l’Agapito, i tal com s’havia anunciat en els darrers mesos, s’han dut a terme tasques prèvies com la neteja del solar de la part del darrere, la retirada de les torretes de flors de la Plaça del Pallol, així com diversos plantejaments damunt el terreny per començar a treballar.  
 
Amb motiu d’aquesta obra, la Part Alta i, més concretament, la plaça del Pallol, es veurà afectada en els propers mesos per restriccions de mobilitat i instal·lació de les terrasses dels bar que s'hauran de reubicar; fet que ja ha estat informat als restauradors, per tal que puguin conviure amb la nova situació.  
 
L’objectiu d’aquesta primera fase del projecte executiu és, d’una banda, la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors; així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la plaça Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial. L’obra servirà, a més, per posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l’edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s’arribi a la ciutat.    
 

Així doncs, finalment engega el projecte que compta amb un pressupost de 1,2 MEUR aproximadament i que tindrà una durada de vuit mesos aproximadament.

Segells de reconeixement d'administració oberta