Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2021 Patrimoni amplia l'activitat 'Tarragona amb els ulls de…' amb Antoni de Martí i Franquès

Patrimoni amplia l'activitat 'Tarragona amb els ulls de…' amb Antoni de Martí i Franquès

Patrimoni amplia l'activitat 'Tarragona amb els ulls de…' amb Antoni de Martí i Franquès

Rutes teatralitzades a través de sorprenents personatges històrics
Patrimoni amplia l'activitat 'Tarragona amb els ulls de…' amb Antoni de Martí i Franquès Imatge: Cartell de l'activitat "Tarragona amb ulls d'Antoni Martí Franquès"
02/08/2021

El Museu d’Història amplia el cicle Tarragona amb els ulls de..., de rutes teatralitzades a través de sorprenents personatges històrics de la ciutat i ho fa amb Antoni de Martí i Franquès, mentre continuen les de Lluís Pons d’Icart fins al 21 d’agost. Així, del 20 d’agost al 16 d’octubre, Martí i Franquès se situarà pels seus racons preferits de la ciutat i ens la farà conèixer millor.

Amb aquest nou personatge reviurem els seus anys de vida a la ciutat, de 1794 i 1832 i ho farem des del Passeig Arqueològic i el Camp de Mart, fins a l’Antiga Audiència i la Casa Castellarnau; acabant a l’actual Museu d’Art Modern, casa on va viure. La visita serà un viatge que es divideix en sis parts, on ens anirem submergint amb els esdeveniments d’aquells anys i, alhora, alternant amb la professió i la vida privada del protagonista.

Ens mourem entre idees que tenen importància en aquell pas de segle: la Revolució Francesa i la Il·lustració, la Guerra del Francès, i el regnat absolutista de Ferran VII alterat pel trienni liberal... És el temps en què es fa el pas de l'alquímia a la química, de la ciència experimental que emergeix amb força. De l'intent de construir carreteres per impulsar el comerç de la ciutat, de l'interès per una universitat Tarragonina que no fructificarà fins molts anys després.

Tot això clar des de la perspectiva familiar, científica, i humana del personatge. És a dir, amanit amb les seves emocions més personals, amb els seus reptes i amor per la ciutat. I, sobretot, amor per l'experimentació científica, que el portarà després de molts esforços a descobrir el percentatge d'oxigen exacte que hi ha en l'aire atmosfèric. Clarament el nostre personatge va dedicar la seva vida a intentar fer córrer els vels de la natura, per descobrir-ne les lleis i la matemàtica. Un il·lustrat en estat pur. I un dels primers químics universals!

Vegeu totes les visites en aquest enllaç
Venda entrades a entrades.tarragona.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta