Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 A partir de divendres s'obre la volta llarga del circ al públic

A partir de divendres s'obre la volta llarga del circ al públic

A partir de divendres s'obre la volta llarga del circ al públic

Les grades de la plaça dels Sedassos estaran obertes de divendres a diumenge, amb servei de vigilància
A partir de divendres s'obre la volta llarga del circ al públic Foto: Isaias Mena.
22/06/2022

Aquest divendres 24 de juny, es reobrirà l’accés a la volta llarga del circ romà, tancada des de fa un parell de setmanes per manca d’il·luminació. S’hi ha actuat netejant i sanejant els canals on està instal·lat l’enllumenat per millorar-ne el rendiment. El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, destaca que és “una actuació provisional per tal de recuperar l’accés a la volta llarga, fent que sigui encara més segura”.  

Paral·lelament a la seva reobertura, segons apunta Pinedo, s’està treballant en un projecte a mig termini “per a la recuperació i adequació d’aquest espai, l’execució del qual l’inclourem en el pressupost del 2023”.  

Reobertura Sedassos 

Així mateix s’ha actuat a l’espai de les grades de la plaça de Sedassos que a partir de l’1 de juliol es reobriran, complint així amb l’obligació feta pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. De manera temporal però immediata, les grades s’obriran tres dies a la setmana, divendres, dissabtes i diumenges en horari de matins i amb servei de vigilància.  

Al mateix temps, s’està treballant amb una actuació definitiva per tal d’adequar les baranes a la normativa vigent de seguretat. Pinedo ha destacat que “tot i que l’obra està acabada des del maig de 2021, després de cinc anys obrim” i tot i que la solució és temporal “podem dir que és una bona notícia, ja que de cara a l’estiu responem a la voluntat de compartir espais a l’aire lliure i museístics per a tothom”.  

Concurs de la Guingueta en licitació 

Així mateix ja es pot consultar i accedir a la nova licitació del perfil del contractant per al concurs del projecte de fonamentació i intervenció a la guingueta ubicada a l’entrada dels Jardins del Camp de Mart, un dels punts destacats del projecte Porta Tàrraco, que s’ha tornat a convocar després que quedés desert en una anterior convocatòria.  

Aquest punt de recepció o benvinguda, vol ser un primer espai de rebuda per al visitant. Segons ha recordat el conseller de Patrimoni “la guingueta vol aportar qualitat a l’inici de la visita de Tarragona, amb un espai molt més amable i alhora actualitzat als nostres temps”.   

El termini per presentar ofertes es obert fins al 7 de juliol.  

Podeu consultar els detalls de la licitació al Perfil de Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta