Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 Actuació preventiva a la roca de l'amfiteatre per a la protecció de les filtracions d'aigua

Actuació preventiva a la roca de l'amfiteatre per a la protecció de les filtracions d'aigua

Actuació preventiva a la roca de l'amfiteatre per a la protecció de les filtracions d'aigua

Els treballs tenen un cost d'11.000 € i duraran unes setmanes
Actuació preventiva a la roca de l'amfiteatre per a la protecció de les filtracions d'aigua Foto: Tjerk van der Meulen.
25/02/2022

L’amfiteatre romà entra en una nova fase d’obres de manteniment i preventives, que se centren en la part nord est, és a dir, a la roca que queda sota la rampa d’accés al recinte. Aquesta zona de grades, últimament molt malmesa i que, a més, contempla una rehabilitació amb totxanes d'èpoques anteriors que no afavoreix el seu bon manteniment; està sent tractada per evitar que la problemàtica no vagi a més.

Com a conseqüència de les últimes pluges de la tardor del 2021, on es va produir l’insulsament parcial d’una paret de totxana. ara s’ha procedit a l’enretirada de runes i terres sense cohesió, a la col·locació una làmina de geotèxtil embolcallant la part afectada, així com la reconstrucció d’un mur protector amb pedra similar a l’existent, però amb més resistència i cobert de la mateixa sorra de l'amfiteatre, per evitar noves filtracions.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, apunta que "aquesta petita actuació s'emmarca dins del projecte de conservació de l'amfiteatre, que té com objectiu garantir la preservació del monument". I finalitza: "Aquest és un pas més cap a la recuperació total del nostre amfiteatre".

Aquests treballs tenen un cost de 11.000 € i duraran unes dues setmanes.

Segells de reconeixement d'administració oberta