Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 El Museu d'Història inicia la quarta edició de "Quan els objectes parlen"

El Museu d'Història inicia la quarta edició de "Quan els objectes parlen"

El Museu d'Història inicia la quarta edició de "Quan els objectes parlen"

L’aparador de la Casa Castellarnau presentarà cada mes una peça de la col·lecció municipal.
26/01/2022

A partir d’aquest mes de febrer, el Museu d’Història posa en marxa la quarta edició de Quan els objectes parlen, una proposta per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat. Cada mes, al pati de la Casa Castellarnau s’exposarà una peça de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explicarà la seva singularitat i serà visible des del carrer.  

L’objectiu d’aquesta activitat promoguda per la Conselleria de Patrimoni, és mostrar el fons del museu i generar curiositat als ciutadans per entendre els objectes que van formar part dels seus avantpassats. Aprendre com van funcionar, què feien, quin significat se’ls va donar a l’antiguitat i com els identifiquem en l’actualitat. Un viatge en el temps per interpretar des dels objectes més admirables fins als més quotidians.  

Un dimecres al mes, a les 18h, l’equip tècnic de Patrimoni Històric farà una presentació de la peça a la planta noble de la Casa Castellarnau. Aquesta activitat permetrà descobrir d’una manera dinàmica l’objecte del mes. L’acte serà obert a tothom i gratuït. S’exposaran peces amb cronologies diferents, des de l’època romana fins a l’època contemporània, fetes amb materials heterogenis, multiformes i amb funcionalitats ben diverses. La programació s’inicia al febrer i s’estén fins al gener de 2023.  

Podeu consultar totes les peces i les dates de presentació i exposició al web del Museu d'Història.

Segells de reconeixement d'administració oberta