Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 El Plenari aprova atorgar el Premi Patrimoni Mundial 2022 a la Tarraco Biennal

El Plenari aprova atorgar el Premi Patrimoni Mundial 2022 a la Tarraco Biennal

El Plenari aprova atorgar el Premi Patrimoni Mundial 2022 a la Tarraco Biennal

El guardó reconeix aquelles accions que permeten la conservació, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat
21/10/2022

L’Ajuntament de Tarragona, en el Consell Plenari d’aquest divendres, ha aprovat atorgar el Premi Patrimoni Mundial d’enguany a l’esdeveniment Tarraco Biennal com a fita destacada de la ciutat, que després de 5 edicions i deu anys, ha donat els seus fruits i ja és un referent en referent com a generador coneixement científic. 

Tal com ha apuntat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, en la seva defensa “la biennal representa una important contribució als estudis de l’antiguitat i genera noves sinergies amb la trobada d’investigadors, especialistes i públic general”. Pinedo ha volgut deixar palès que la biennal es també “un impuls a la investigació arqueològica i un espai d’intercanvi de coneixements de qualitat, en congressos d’aquest àmbit”.  

“Volem reconèixer l'esforç i l'empenta de l'organització durant els anys 2020 i 2021 per adaptar-se a la situació de pandèmia i aconseguir igualment celebrar un congrés de molta qualitat, que ha tornat a posar Tarragona al centre de recerca al voltant del món antic” ha finalitzat el conseller.  

Amb aquesta distinció, el Premi Mundial del Conjunt de Tarraco, es reconeixen aquelles accions que hagin permès la conservació, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat, sigui el patrimoni històric o arqueològic de Tarragona, com la resta de declaracions com a Patrimoni Mundial materials i immaterials reconeguts per la UNESCO, que tinguin com a àmbit d’actuació la ciutat de Tarragona. Els anys anteriors s’ha atorgat el premi a projectes d’investigació; al Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat o a l’Associació Cultural Sant Fructuós, entre d’altres.  

Segells de reconeixement d'administració oberta