Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 El químic Martí i Franquès, protagonista d'aquest mes d'abril a "Quan els objectes parlen"

El químic Martí i Franquès, protagonista d'aquest mes d'abril a "Quan els objectes parlen"

El químic Martí i Franquès, protagonista d'aquest mes d'abril a "Quan els objectes parlen"

El retrat a l’oli d’Antonio Romero es presentarà aquest dimecres i es podrà visitar durant l’abril a la vitrina del pati de la Casa Castellarnau
05/04/2022

En el marc de la quarta edició de "Quan els objectes parlen", una proposta per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat de Tarragona, aquest mes d’abril la vitrina del pati de la Casa Castellarnau exposarà el retrat de Martí i Franquès, una pintura a l’oli del segle XX, obra d’Antonio Romero Arres. Els tècnics del Museu d’Història de Tarragona i de la Biblioteca Hemeroteca Municipal presentaran el quadre aquest dimecres, 6 d’abril, a les 18 h a la Sala Noble de la mateixa Casa Castellarnau. 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és mostrar el fons del museu i generar curiositat als ciutadans per entendre els objectes que van formar part dels seus avantpassats, aprendre com van funcionar, què feien, quin significat se'ls va donar a l'antiguitat i com els identifiquem en l'actualitat. Un viatge en el temps per interpretar des dels objectes més admirables fins als més quotidians.

L’exhibició d’aquesta peça també s’emmarca en el cicle de patrimoni ‘Antoni Martí i Franquès 1750-1832. Tarragona i Altafulla entre el segle XVIII i XIX’ que organitzen la Biblioteca Hemeroteca Municipal juntament amb la Biblioteca Pública i la Biblioteca del Seminari amb la col·laboració de l'Arxiu Històric de Tarragona, l'Ajuntament d'Altafulla i la Reial Societat Arqueològica Tarraconense. 

Segells de reconeixement d'administració oberta