Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 Inicien les tasques de neteja i restauració puntual del Mausoleu de Jaume I

Inicien les tasques de neteja i restauració puntual del Mausoleu de Jaume I

Inicien les tasques de neteja i restauració puntual del Mausoleu de Jaume I

Els treballs obliguen a tancar l'espai central del pati, al Palau Municipal, fins al dia 11 de novembre
07/11/2022

El Museu d’Història ha encarregat un projecte de neteja i restauració del mausoleu del rei Jaume, I ubicat al Palau Municipal, que es durà a terme al llarg d’aquesta setmana. Aquest és un monument modernista de Lluís Domènech i Montaner, declarat Bé Cultural d’Interés Local (BCIL) l’any 2021. 

Els treballs consisteixen en la neteja de la pols acumulada des de la darrera intervenció l’any 2019 i de la restauració puntual d’algunes tessel·les malmeses, així com una actuació per tal d’assegurar-ne la resta. També es treballarà en la prevenció de l’oxidació de parts del monument.  

Les actuacions es fan amb un elevador i per aquest motiu l’espai central del pati resta tancat durant tota la setmana, fins divendres 11 de novembre. Es podrà circular pel passadís lateral. La intervenció es a càrrec de l’empresa LESENA i té un cost de 4.930 €

El monument 

Lluís Domènech i Montaner va escollir la simbologia d’un vaixell per allotjar les despulles del rei Jaume I. A la tomba, l'arquitecte va deixar constància dels símbols que van caracteritzar el rei Jaume I: les seves corones i els seus escuts, que parlaven de les seves conquestes i dels seus reialmes. Els materials principals son la pedra, les tessel·les en mosaic i estructures de ferro.  

L’any vinent, 2023, se celebra el centenari de la mort de Domènech i Muntaner i l’Ajuntament durà a terme una sèrie d’activitats a l’entorn tan d’aquest vestigi, com de la figura d’aquest arquitecte modernista tan rellevant.   

Segells de reconeixement d'administració oberta