Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 Les obres de desmuntatge de la suma cavea "avancen a bon ritme"

Les obres de desmuntatge de la suma cavea "avancen a bon ritme"

Les obres de desmuntatge de la suma cavea "avancen a bon ritme"

Així ho ha anunciat el conseller de Patrimoni aquest matí a l’amfiteatre romà
Les obres de desmuntatge de la suma cavea "avancen a bon ritme" Foto: Tjerk van der Meulen.
07/12/2022

Les obres de desmuntatge parcial de les grades reconstruïdes de la suma cavea de l’amfiteatre romà de Tarragona, “avancen a bon ritme”. Així mateix ho ha anunciat aquest matí el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, que acompanyat de tècnics de l’Ajuntament i els responsables de l’obra, han fet una visita amb els mitjans de comunicació per explicar la situació actual.

Després de dos mesos d’intervenció, que es preveu que s’allargui fins a finals d’any, l'evolució dels treballs ja es clarament visible, amb la rebaixa de fins a tres metres del que era la grada reconstruïda que estava en males condicions i que des del 2018 es manté apuntalada per una bastida. El conseller Pinedo ha destacat que aquests treballs van passar a ser una urgència amb motiu dels últims episodis de pluges i que “Per evitar que caigués l’estructura i fes malbé part amfiteatre que sí que és original, havíem d’actuar d’emergència”. La rebaixa del terreny pot arribar a ser de fins a 6 o 7 metres, tenint en compte sempre “la seguretat del monument i dels visitants”, ha apuntat el conseller, qui també ha dit que s'està fent tot amb màxima prudència i acordat amb totes les parts. 

Per a dur a terme aquestes obres, la Conselleria de Patrimoni té una partida pressupostària de 350.000 euros, que té en compte el desmuntatge parcial, la investigació arqueològica i l’anàlisi estructural del parament. A partir d’ara es treballarà en les noves accions a emprendre en aquesta part del monument, per tal de decidir com quedarà finalment. Així mateix, de cara al 2023, es començarà a treballar en el necessari Pla Director de l’Amfiteatre i amb el projecte de monitoratge del monument, per tal de tenir en compte la futura implantació del tercer fil i la seva afectació.

Segells de reconeixement d'administració oberta