Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2023 Ca l'Agapito encara el tram final dels treballs de restauració de la seva façana i la Volta del Pallol

Ca l'Agapito encara el tram final dels treballs de restauració de la seva façana i la Volta del Pallol

Ca l'Agapito encara el tram final dels treballs de restauració de la seva façana i la Volta del Pallol

Aquest matí s’ha desmuntat la grua de grans dimensions instal·lada el juliol de l’any passat
27/05/2023

A les 8 h del matí s’iniciaven els treballs de desmuntatge de la grua de grans dimensions instal·lada el passat juliol a la plaça del Pallol. Amb aquesta actuació, que ha durat tot el matí, les obres de restauració de la Volta del Pallol i de la façana de Ca l’Agapito encaren la recta final. Per aquesta tasca ha fet falta la intervenció de 9 persones i 4 camions de gran tonatge. Per aquest motiu, s’ha previst un dispositiu especial de circulació de vehicles, degudament senyalitzat. També s’ha hagut de fer restriccions del pas de vianants, per motius de seguretat, tant per Portal del Roser i Baixada del Roser, com per al carrer Major i Escales de l’Arboç.

La grua, d’uns 40 metres d’alçada, ha servit per executar la part d’obra del beateri, principalment aquella relacionada amb la nova estructura metàl·lica, la qual cosa ha permès la rehabilitació de la façana de l’edifici.  

La restauració d’aquest entorn històric culminarà els propers dies amb la repavimentació de la zona de la plaça del Pallol annexa a l'entrada a la volta romana, on es projecta el video-mapping de Tàrraco. 

Segells de reconeixement d'administració oberta