Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2023 El Museu d'Història de Tarragona manté l'impuls en la divulgació amb activitats guiades, familiars i escolars

El Museu d'Història de Tarragona manté l'impuls en la divulgació amb activitats guiades, familiars i escolars

El Museu d'Història de Tarragona manté l'impuls en la divulgació amb activitats guiades, familiars i escolars

Aquest any es consolida l'oferta i s'amplia amb activitats per Sant Magí, Santa Tecla i Nadal
El Museu d'Història de Tarragona manté l'impuls en la divulgació amb activitats guiades, familiars i escolars Foto: Tjerk van der Meulen.
16/01/2024

Des del Museu d’Història de Tarragona es valora molt positivament l’impuls que ha donat aquest departament en la divulgació i difusió del patrimoni, tant romà com de la resta d’etapes històriques de la ciutat ja que, segons ha destacat el conseller Nacho García “aquesta és una de les branques que calia aprofundir i millorar i que a més, tal i com veureu, el públic ha respost amb molt bones xifres”, com un dels eixos per a vertebrar el futur del museu. 

De les més de 500.000 visitants que han trepitjat els monuments, museus i recintes històrics de la ciutat; gairebé 2.200 ho han fet en activitats promogudes pel Museu d’Història. Ja siguin activitats comentades per tots els públics; activitats familiars i activitats escolars, totes tres amb molt bona acollida i valoracions.  

Així doncs d’una banda aquest 2023, ha estat l’any de posada en marxa d’una nova normativa de preus que segurament ha posat de manifest “noves dinàmiques del visitant, com la compra de passis per separat o en el cas dels tarragonins i tarragonines, l’adquisició del passi tarragoní que enguany ha pujat de 800 a 1.300 persones” i que  ha fet incrementar en més d’1MEUR els ingressos. 

Pel que fa a les activitats, aquest 2024 es reprenen la majoria d’elles i se n’incorporen de noves. La 6a edició de Quan els objectes parlen amb la Peça del Mes, portarà enguany a l’aparador de Casa Castellarnau 10 objectes escollits d’entre l’inventari municipal tan atractius com cromos antics; un cap de dona romà; una moneda medieval o un estoig mèdic. Totes aniran acompanyades d’una breu explicació el primer dimecres de cada mes corresponent.  

Una de les rutes més destacades serà enguany la del Pont del Diable, amb una descoberta a peu de l’aqüeducte, caminant per l’entorn i coneixent masos i pedreres de la mà de Nemesis Arqueologia. Serà els diumenges de febrer i març. 

L’activitat familiar de la primavera, encara per definir, girarà entorn de la civilització egípcia i es farà els diumenges de març i abril. Repeteix, en aquestes dates aproximadament, la Comtessa Agnès i al maig el Viatge a la constel·lació museu, una activitat coordinada amb els altres museus de la ciutat dins la Nit dels Museus i el festival Tarraco Viva, enguany del 13 al 26 de maig. 

De cara a l’estiu també s’han previst diverses activitats guiades i familiars. Com a novetat se’n faran dues destinades als patrons de la ciutat: Sant Magí i Santa Tecla, seran les Històries Amagades d’enguany. Pel que fa a la tardor, es reprendrà com cada any ‘Tarragona amb ulls de...’ i el Misteri als Museus coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni. També el primer trimestre del curs vinent, 2024-2025 es proposaran noves activitats de l’Escola visita Tàrraco per a nens i nenes. L’any finalitzarà amb activitats a l’entorn de la celebració del 24è aniversari de la Declaració de Tarraco Patrimoni Mundial i una activitat en període nadalenc relacionada amb el món romà: Io Saturnalia!. 

El conseller de Patrimoni ha conclòs amb la idea que “la voluntat de la conselleria de Patrimoni i del Museu d’Història es mantenir i consolidar l’eix de la divulgació i la difusió de la nostra història a través d’aquestes activitats” i ha apuntat que any rere any incorporant millores en els serveis prestats.  

Consulteu el programa d'activitats del Museu d'Història per al 2024 (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta