Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2023 El Museu d'Història ens presenta 'Tarragona amb ulls' d'una dona, la Comtessa Agnès

El Museu d'Història ens presenta 'Tarragona amb ulls' d'una dona, la Comtessa Agnès

El Museu d'Història ens presenta 'Tarragona amb ulls' d'una dona, la Comtessa Agnès

L’activitat es fa els diumenges de novembre (5, 12, 19 i 26) i desembre (3, 10 i 17), a les 11 h, a la Torre del Pretori.
02/11/2023

El cicle ‘Tarragona amb ulls de’ el protagonitza enguany una dona, la Comtessa Agnès, que va viure a la nostra ciutat en època medieval, concretament al segle XII. Agnès va ser la dona de Robert d’Aguiló, un normand guerrer, que va ser cridat per dur a terme l’ambiciós projecte de repoblació d’una Tarragona empobrida i buidada, que li va encomanar el Bisbe Oleguer. 

La Comtessa serà al Pretori per explicar-nos com va viure ella aquell moment tan rellevant per a la ciutat, a través d’una narració de poder, ambició i devoció. De la mà de l’actriu Encarna Laínez Robert, coneixerem una petita part de la història femenina del segle XII.

Aquesta activitat del Museu d’Història de Tarragona, que va iniciar l’any 2021 amb Antoni de Martí i Franquès i ha continuat amb diversos protagonistes, té la voluntat de donar a conèixer personatges rellevants de la ciutat de manera pedagògica i propera a l’espectador, amb el pretext d'explicar també un moment rellevant de la història de la nostra ciutat.

L’activitat es fa els diumenges de novembre (5, 12, 19 i 26) i desembre (3, 10 i 17), a les 11 h, a la Torre del Pretori. Tenen una durada d’una hora i l’entrada té un cost de 5€, que es pot adquirir a entrades.tarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta