Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2023 El Museu d'Història i Mèdol Centre d'Arts Contemporànies se suma a la Nit dels Museus

El Museu d'Història i Mèdol Centre d'Arts Contemporànies se suma a la Nit dels Museus

El Museu d'Història i Mèdol Centre d'Arts Contemporànies se suma a la Nit dels Museus

També s'han organitzat visites guiades conjuntes a vuit equipaments de la ciutat
12/05/2023

Un any més, l’Ajuntament participa en l’activitat coordinada amb diferents museus de la ciutat amb Viatge a la Constel·lació Museu amb motiu de la Nit dels Museus.  

El Museu d’Història trasllada a la Casa Canals la seva activitat principal obrint fins les 24 h així com acollint la peça a descobrir, carregada de sorpreses, generant al pati de Casa Canals un espai ambientat a l’eix temàtic de la Nit “Museus, sostenibilitat i benestar”. 

L’accés a Casa Canals serà gratuït per a tothom que vulgui visitar-la. La resta de monuments del MHT també fan jornada de portes obertes, però en horari habitual, exceptuant d’aquells que hi hagi alguna activitat de Tarraco Viva. I també Casa Castellarnau que tancarà a les 15h.  

Per la seva banda, Mèdol, Centre d'Arts Contemporànies també torna a sumar-se a la celebració de la Nit dels Museus per segon any consecutiu. A banda de la ruta comuna amb la resta d’institucions participants en aquesta iniciativa a Tarragona, la nit culminarà amb una performance a càrrec de Marc Sellarès, l’artista a què Mèdol dedica l’exposició retrospectiva actualment a les Golfes de Casa Canals: “Memòria”. 

A partir del concepte que dona títol a l’exposició, la performance de Marc Sellarès es durà a terme a l'interior de la muralla de Casa Canals, a partir de les 20.30 h. L’acte serà amb entrada lliure, així com la visita a la mateixa exposició en horari nocturn extraordinari. 

Ruta guiada “Viatge a la constel·lació museu” 

El “Viatge a la Constel·lació museu” és una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de Tarragona que obren les seves portes durant la Nit dels Museus, entre els quals es troben el Museu d’Història i Mèdol. 

La ruta s’estructura a partir d’un concepte de caràcter universal que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions. Enguany l’ICOM ha escollit el lema “Museus, sostenibilitat i benestar”. Cada centre ha escollit una peça que ajuda a explicar el concepte triat i en dona una visió particular. 

A partir de les 17.30 h, s’organitzaran fins a quatre grups que realitzaran la visita guiada pels vuit punts de la ruta: CaixaFòrum Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà de Tarragona, Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu d’Història de Tarragona i Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona. 

La ruta guiada té una durada de 2 h 30 min aproximadament i els desplaçaments entre els diferents museus es faran a peu i amb el trenet turístic. Per participar-hi cal reservar plaça al web Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. El preu de l’activitat és de 3 euros. 

Segells de reconeixement d'administració oberta