Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2023 Finalitzen els treballs d'emergència de desmuntatge de les grades de l'Amfiteatre

Finalitzen els treballs d'emergència de desmuntatge de les grades de l'Amfiteatre

Finalitzen els treballs d'emergència de desmuntatge de les grades de l'Amfiteatre

Ara s’obre una nova etapa amb l’encàrrec del Pla Director
16/02/2023

Aquest mes de febrer han finalitzat els treballs de l’actuació d’emergència per problemes estructurals a l’Amfiteatre, amb el desmuntatge de la suma cavea, tal com es va anunciar el passat mes de setembre i es va dur a terme el darrer trimestre de l’any passat. El pas següent, tal i com ha anunciat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, “és protegir la mitja cavea i reconduir les aigües lluny del monument per evitar nous problemes de degradació d’aquesta part”.   

Així mateix el conseller recorda que “la voluntat és poder començar a treballar amb un Pla Director per establir l’estat actual de tot el monument i plantejar les línies de futur”. Es tractarà d’un “document estratègic molt complert que haurà de fer un equip multidisciplinari” per tal de definir les futures excavacions i estudis arqueològics; la museïtzació; els accessos i el plantejament urbanístic de l’entorn, entre d’altres. Per aquest encàrrec s’ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per complimentar la partida incorporada al pressupost municipal. El document definirà les actuacions a portar a terme en el propi monument i en tot l’entorn urbà amb un pla d’etapes. 

La situació actual 

El desmuntatge de les grades de la suma cavea ha deixat al descobert la mitja cavea, una construcció recolzada directament sobre un terraplè de terres aportades. Per tal d’evitar l’entrada d’aigües pluvials i reforçar aquesta part, s’haurà de valorar què cal fer i com s’haurà de cobrir la part que ha quedat vista després del desmuntatge, de manera permanent.  

Així mateix també caldrà valorar la recuperació del pas natural de visitants, accedint a l’arena per la passarel·la de fusta o refer un nou accés que encara està en estudi i saber si es podrà desmuntar el sistema tubular d’escales que hi ha ara, com a accés provisional. 

Segells de reconeixement d'administració oberta