Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona treu a licitació la redacció del projecte museogràfic del Parq Fòrum

L'Ajuntament de Tarragona treu a licitació la redacció del projecte museogràfic del Parq Fòrum

L'Ajuntament de Tarragona treu a licitació la redacció del projecte museogràfic del Parq Fòrum

La rehabilitació i millora de l’accessibilitat del Fòrum de la Colònia comptarà amb un pressupot de 3 M€
L'Ajuntament de Tarragona treu a licitació la redacció del projecte museogràfic del Parq Fòrum Foto: Manel Antolí.
14/07/2023

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació aquest divendres la redacció del projecte museogràfic del Parq Fòrum, un projcte d’intervenció integral que consisteix en la rehabilitació i millora de l’accessibilitat del Fòrum de la Colònia amb fons europeus Next Generation, dins del pla Impulsa Patrimonio del Govern d’Espanya (programa de finançament de projectes sostenibles de manteniment i rehabilitació del patrimoni històric per a usos turístics). En el marc d’aquest pla, Tarragona va rebre 3 MEUR com a integrant del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), que és l’organisme a través del qual s’ha vehiculat la recepció de fons.

Tal com contempla el plec tècnic, el document marc per a la producció del projecte museogràfic del Parc Fòrum ha de desenvolupar un recorregut visitable i accessible; la definició i el disseny dels recursos museogràfics (expositius, audiovisuals, interactius) i el seu desenvolupament tècnic; la vinculació del guió museològic amb els recursos museogràfics; i la definició de paràmetres estilístics de la museografia, entre d’altres aspectes. Els projectes museogràfics es poden presentar fins al 21 de juliol, abans de les 14 h, a la seu electrònica de l’Ajuntament i l’import màxim de la licitació és de 17.883,80 EUR.

El projecte Parq Fòrum de l’Ajuntament de Tarragona contempla adaptar el recinte a la normativa Next Generation en els àmbits de la sostenibilitat, la perspectiva de gènere i l’eficiència energètica; la reinserció del monument en el teixit urbà (projecte Illa Corsini); el pla de museïtzació integral i l’actualització de les instal·lacions de comunicacions, electricitat, clavegueram o aigua. El projecte es desenvoluparà entre 2022 i 2025, d’acord amb els terminis que estableix la UE per als fons Next Generation.

Consulteu els detalls de la licitació al Perfil de Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta