Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Reoberta la maqueta de Tàrraco

Reoberta la maqueta de Tàrraco

Reoberta la maqueta de Tàrraco

La neteja integral ha permès recuperar els colors originals i restaurar les peces més petites
Reoberta la maqueta de Tàrraco Foto: Mauri
20/11/2018

La maqueta de la Tàrraco romana s’ha reobert aquest matí a les visites, després de ser sotmesa a una neteja integral. L’autor, Elies Torres, ha estat l’encarregat de recuperar els colors originals i restaurar les peces i detalls més petits d’aquesta maqueta de divuit metres quadrats de superfície. La consellera Begoña Floria ha explicat que es tracta de la primera neteja integral i en profunditat des que es va estrenar l’any 2005, i ha destacat que és un dels espais més visitats de Tarragona i punt de partida de la majoria de les rutes turístiques.

Les tasques de neteja han durat un mes i mig. S’han desmuntat les vint-i-quatre peces que la conformen i s’han restaurat completament. Torres ha explicat que és una de les maquetes més grans del món i que està feta en parts per poder modificar-la i incorporar noves descobertes arqueològiques, com es va fer fa uns anys amb la incorporació del temple d’August.         

A més de la maqueta, també s’ha renovat la senyalística i l’autor ha explicat que, pròximament, s’editarà un llibre que detallarà el procés de construcció i les principals característiques. 

Segells de reconeixement d’administració oberta