Esteu aquí: Inici App LlocsInteresFolder

LlocsInteresFolder

Llocs Interes Muralles
La muralla va ser la primera gran construcció que els romans van dur a terme, poc després d'establir-se a l'indret. Aquest assentament militar primigeni fou l'origen de la futura ciutat de Tàrraco.
Llocs Interes Recinte de culte i Fòrum Provincial
Cap a l'any 73 dC, en època de l'emperador Vespasià, es va construir el Fòrum Provincial a la part alta de la ciutat. Tenia la funció de dirigir la província des del punt de vista polític i econòmic.
Llocs Interes Circ romà
El Circ es va construir a finals del segle I dC, durant el regnat de Domicià, i formava part del gran complex monumental provincial, del qual ocupava la terrassa inferior. El seu estat de conservació és excepcional. El circ va ser, sense cap mena dubte, l'espectacle de masses de més popularitat al món romà.
Llocs Interes Fòrum de la Colònia
El Fòrum de la Colònia va ser el centre neuràlgic de Tàrraco. Els carrers principals hi conduïen i s'hi concentrava tota l'activitat pública de la ciutat, per la qual cosa es va convertir en un punt de trobada i de reunió de les elits locals. A més, s'hi va desenvolupar tota l'activitat administrativa.
Llocs Interes Teatre romà
El Teatre romà de Tàrraco estava ubicat a la part baixa de la ciutat —a tocar del Fòrum de la Colònia i de la zona portuària—, aprofitant el fort desnivell del terreny per a recolzar-hi, en part, la graderia. Conserva restes de les tres parts fonamentals de l'edifici.
Llocs Interes Amfiteatre, basílica i església romànica
L'Amfiteatre va completar la trilogia d'edificis d'espectacles (teatre, circ i amfiteatre) distintius d'una ciutat romana de primer nivell. Posteriorment, al seu interior s'hi va construir una basílica de culte dedicada a als màrtirs Fructuós, Auguri i Eulogi, i, més tard, es va edificar l'església romànica de Santa Maria del Miracle sobre la primitiva basílica paleocristiana.
Llocs Interes Necròpolis paleocristiana
La Necròpolis és una de les àrees d’enterrament més extenses i importants de Tàrraco. Es tracta d’un cementiri excepcional, considerat dels més grans i importants de tot l’occident de l’Imperi romà.
Llocs Interes Aqüeducte de les Ferreres
L'Aqüeducte de les Ferreres es va construir al segle I dC. La conducció recollia l'aigua a l'actual localitat de Puigdelfí i la conduïa fins a Tàrraco. El pont de les Ferreres es va construir per tal de salvar una vall natural.
Llocs Interes Torre dels Escipions
La Torre dels Escipions és un monument funerari en forma de torre construït a la primera meitat del segle I dC al costat de la Via Augusta, a uns 6 km al nord-est de Tàrraco. Està format per tres cossos superposats i a la façana de l'intermedi presenta dues figures d'Atis —divinitat oriental funerària— que sostenen una inscripció. Una errònia identificació de les figures amb els germans Escipions és l'origen del nom tradicional.
Llocs Interes Pedrera romana del Mèdol
El Mèdol és una gran foia de més de 200 metres de llargada i una amplada d'entre 10 i 40 metres, produïda per la constant extracció de pedra en època romana. Al centre de la pedrera s'alça una agulla de pedra de 16 metres d’alçada que marca la cota original de la roca abans d’iniciar-se l'explotació.
Llocs Interes Vil·la Mausoleu de Centcelles
Localitzada a Constantí, a 6 km de Tarragona, Centcelles va ser una vil·la agrícola pròxima a Tàrraco que en el segle IV es va convertir en un magnífic monument funerari, digne d’alguna important personalitat. La part més admirable del mausoleu és un espai circular de més de 10 metres de diàmetre i 13 d’altura.
Llocs Interes Vil·la dels Munts
Aquesta vil·la romana localitzada a Altafulla, a 12 km de Tarragona, és un dels conjunts més importants d'Hispània en la seva categoria. Un important nucli residencial, amb rics elements decoratius, mostra com era la residència d'un alt càrrec de l'administració de Tàrraco.
Llocs Interes Arc de Triomf de Berà
L'Arc de Berà és un arc honorífic situat en el traçat de la Via Augusta, a uns 20 km al nord-est de Tàrraco. Fou erigit per disposició testamentària de Luci Licini Sura entre el 15 i el 5 aC i dedicat a l'emperador August.
Llocs Interes Casa de la Festa
La Casa de la Festa és un equipament cultural que permet la conservació dels elements del Seguici Popular de la ciutat de Tarragona i que explica la seqüència ritual de les festes de Santa Tecla.
Llocs Interes Casa Castellarnau - Museu d'Història
La Casa Castellarnau es va construir a inicis del segle XV. A partir d'aquest moment i fins al segle XIX va ser la llar d'algunes de les famílies més influents de la ciutat. L'any 1542 hi va viure l'emperador Carles I durant la seva estada a Tarragona. Durant el segle XVIII l'edifici fou adquirit per Carles de Castellarnau i va experimentar canvis importants a la façana i en la seva distribució interna. Aquest edifici tan emblemàtic és la seu del Museu d'Història de Tarragona.
Llocs Interes Casa Canals
L'actual edifici degué bastir-se a final del s. XVIII, ja que presenta l'estructura pròpia de les cases senyorívoles d'aquesta època. La primera referència a la família Canals com a propietària de l'immoble es relaciona amb les reformes efectuades en les cases dels números 1 a l'11 del c.d'en Granada per tal d'hostatjar el rei Carles IV el 1802, amb motiu de la inauguració del port de Tarragona. La Casa Canals és també la seu de la Fundació Forvm per a la Fotografia.
Llocs Interes Antiga Audiència - Maqueta de Tàrraco
L'Antiga Audiència és un centre cultural de la ciutat, l'edifici del qual va ser la seu de l'Audiència Provincial des de mitjan segle XIX fins al 1973. Conté la maqueta de Tàrraco al segle II, elaborada per Elies Torres sota la direcció dels arqueòlegs Lluís Piñol, Josep Maria Macías i Jordi López.
Llocs Interes Capella de Sant Pau (Seminari)
En el punt més elevat de l’acròpoli de la ciutat s’ubica l’edifici del Seminari (segle XIX). En un dels seus claustres s’aixeca una capella construïda el segle XIII, que formava part de l’hospital dels canonges de la Seu. Una pietosa tradició ubica la predicació de l’apòstol sant Pau sobre la roca en què fonamenta la capella.
Llocs Interes Museu Bíblic Tarraconense
El Museu Bíblic Tarraconense fundat l’any 1930 es troba emplaçat a la Casa dels Concilis al costat de la Catedral. El visitant pot gaudir d’una rica col·lecció de materials arqueològics, literaris, artístics i didàctics que l’aproparan al fascinant món de la cultura judeocristiana.
Llocs Interes Catedral i Museu Diocesà
La Catedral, dedicada a Santa Tecla, està situada aproximadament al mateix lloc que el temple romà. Es començà a construir el segle XII en estil romànic, es continuà en gòtic i es consagrà el 1331, però quedà inacabada a causa de la Pesta Negra. La seva façana, amb la gran portalada i la rosassa, és una de les imatges més emblemàtiques de la ciutat. Entrant pel claustre es pot visitar el Museu Diocesà i el retaule de Santa Tecla.
Llocs Interes Museu d'Art Modern
Fundat per la Diputació de Tarragona l’any 1976, ocupa tres cases del segle XVIII. El seu fons inclou obres de pintura i escultura del segle XX de Julio Antonio, Salvador Martorell, Santiago Costa, Josep Sancho, José Nogué, Ramon Carreté, Lluís Saumells i els guanyadors dels premis biennals de pintura i escultura, així com fotografia documental i també avanguardista.
Llocs Interes Museu Nacional Arqueològic
Fundat el 1848 per Hernández Sanahuja, el 1960 es traslladà a l’edifici actual situat a la plaça del Rei. Acull gran part dels objectes i mobiliari d’època romana trobats a Tarragona: ceràmica, escultures, mosaics, monedes, etc.
Llocs Interes Museu del Port
El Port de Tarragona va transformar el Moll de Costa per a ús ciutadà. La ubicació del Museu del Port de Tarragona en aquest espai avala que sigui l'equipament encarregat de la preservació i divulgació del patrimoni marítim i portuari de la nostra costa. L’any 2000, l’antic magatzem de mercaderies, el Refugi 2, construït a mitjan segle XX, va ser l’edifici idoni per acollir el Museu.
Llocs Interes Castell de Tamarit
Documentat des del segle XI, conté elements defensius i de residència amb presó, torres de guaita i una església que constitueix un dels exemples més purs i primerencs d'arquitectura romànica del terme de Tarragona. Des de 1681, el castell fou propietat de l’arquebisbe de Tarragona i dels marquesos de Tamarit, fins que a principis del segle XX el comprà un col·leccionista d’art americà.
Llocs Interes Conjunt paleocristià del Francolí
En les excavacions dels terrenys del Parc Central es van trobar alguns edificis romans, entre els quals destaquen una domus suburbana del segle IV (amb uns banys i un mosaic) i una basílica paleocristiana del segle V, amb absis quadrat, tres naus, transsepte i atri. A l’interior del temple, es van trobar més de 160 tombes, per la qual cosa es pensa que és una basílica funerària.
Segells de reconeixement d'administració oberta