Esteu aquí: Inici Banc de la Ciència i del Coneixement Presentació Edifici i impulsors del Banc

Edifici i impulsors del Banc

L’edifici de l’antic Banc d’Espanya de Tarragona, situat a la Rambla Nova de la ciutat, ocupa una superfície de 2.700 m2 repartits en tres plantes, als quals s’han d’afegir 1.000 m2 més del semisoterrani. L'edifici, neoclàssic, va ser construït l'any 1928 per l'arquitecte Joan de Zavala i Lafora, és de titularitat municipal des de 2010 i actualment està catalogat com a bé cultural d'interès local (BCIL).

L’edifici de l’antic Banc d’Espanya es convertirà en un espai de referència de la cocreació i divulgació de la ciència i de la transferència del coneixement a través de la creativitat i del descobriment. Tindrà vocació d’impacte local i d’atracció internacional.

El pressupost de l’actuació és de prop de 4 milions d’euros (3.956.434 euros), la meitat dels quals estan finançats pel fons FEDER

La Fundació Tarragona Cultura i Coneixement, amb seu a l'Ajuntament de Tarragona, és l'encarregada de desenvolupar el projecte del Banc. Aquesta entitat sense ànim té l'objectiu d'acompanyar la transformació de Tarragona a partir de la promoció permanent de la sostenibilitat urbana.

L'Ajuntament de Tarragona, propietari de l'edifici, compta amb l'assessorament i col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels quatre instituts d'investigació del territori: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del FEDER
(Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Segells de reconeixement d'administració oberta