Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Exposicions

Exposicions Tardor 2023

Aquesta tardor podreu trobar pels diferents centres cívics de la xarxa les següents exposicions:

 


EXPOSICIÓ 'Cartes des de la presó'

Recull una selecció del Fons Vilaró, que ens relata la vida a les presons franquistes a partir de les dues-centes quaranta cartes que Daniel Vilaró Rius va escriure a la seva família entre 1939 i 1943.

Així doncs, la mostra exhibeix alguns dels documents del Fons Vilaró i hi posa el context històric: un cop finalitzada la Guerra Civil, es van registrar 270.000 persones empresonades i 92.000 recloses en camps de concentració. Entre 1939 i 1946 es van executar 50.000 persones i 430.000 més van marxar cap a l’exili, més de la meitat de les quals ja no van tornar. També descriu la vida dins i fora de la presó. En aquest sentit, Rosa Vilaró explica que la solidaritat entre presos i de les famílies va permetre recompondre el teixit social, les xarxes d’amistat i coneixença i, en definitiva, la supervivència dels presos. Una exposició de Publicacions URV, el CRAI, el CECOS i el Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.

 


EXPOSICIÓ '(IN)visibles i (O)cultes'

(In)visibles i (O)cultes és un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques, les quals la història ha fet invisibles.

Des de l’Antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, passant per totes les èpoques i tots els continents, les dones han estat ocultes, a tot arreu i des de sempre.

En aquest viatge coneixerem les vides de 24 dones que no han rebut reconeixement científic pels seus descobriments. Al llarg de la història de la ciència, l’home ha estat el protagonista i les dones s’han vist sotmeses a un paper secundari o menor. Totes són pioneres. Algunes van ser reconegudes i admirades en la seva època, però esborrades després de la història de la ciència. Exposició del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

 


EXPOSICIÓ 'Empremtes de Tarragona'

Una mostra de les millors fotografies seleccionades dels participants a la Ruta Fotogràfica SCAN, que va tenir lloc el diumenge 12 de novembre de 2023.

L’exposició, que ha comptat amb l’assessorament del divulgador d’història local Ramon Aloguín Pallach, és un mapa visual que ens ajudarà a descobrir algunes de les empremtes històriques, tecnològiques, comercials, arqueològiques, naturals, i arquitectòniques de la ciutat.

 

EXPOSICIÓ 'Màgia i color"

Buscant la combinació de colors en l’estil més natural possible rodejat de màgia.

Exposició a càrrec de la Matilde Bello Pardo.

 
Segells de reconeixement d'administració oberta