Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Rutes històriques Sant Salvador Parada 11

Parada 11. Oficina de Correus, Avinguda de Sant Salvador, número 48


 Residència de Sant Salvador

El 14 de març de 1987 arriben 30 veïns nous al barri, són els usuaris de la Residència Coliseé per a persones amb diversitat funcional i motriu, que obre les portes a l’avinguda del Pins. Aquesta residència s’ubica en uns terrenys cedits per una particular a la Generalitat i que decideix fer aquest tipus de residència.  Aquest equipament es troba envoltat de natura i té espais exteriors enjardinats molt agradables que fan que l'experiència de les persones usuàries al centre sigui totalment confortable. Però tot i aquest ambient tenen dificultats per la inclusió sobretot en activitats i gestions que es poden fer al centre.

Tirem una mica enrere en el temps. En els prospectes informatius que va fer  del Patronat de l’Habitatge el 1969 parlava d´una urbanització a només 5 minuts del centre, això és clar,  sempre i quan tinguessis mitjà de transport públic. El veïnat del barri va patir greus dificultats per moure´s per altres zones de la ciutat. La manca d’una vorera que unís el barri per a vianants amb el centre i el deficitari servei de transport públic dificultava la mobilitat. Per les persones usuàries de la residència era més dificultós, ja que no tots els autobusos tenien rampes d’accés. Amb el temps la cosa ha millorat, però encara ara hi ha poca freqüència en caps de setmana i en horari nocturn. 

En Carles Balanyà explica que la presència al barri de la residència ha ajudat a eliminar moltes barreres físiques i comunicatives que es podien trobar. Als inicis es veien en l'obligació de fer moltes de les gestions des del carrer, però ara ja s'han habilitat molts espais com ara l'oficina de correus. Així i tot encara reclamen una rampa d’accés a l’escenari del Centre Cívic, per exemple.

 


<<< Parada 10 -- Parada 12 >>>

 

<<< Plànol General >>>

Segells de reconeixement d'administració oberta