Esteu aquí: Inici Centres Cívics La Xarxa Construïm els Pilars de la Xarxa

Construïm els Pilars de la Xarxa de Centres Cívics

Pla estratègic de la Xarxa de Centres Cívics: Construïm els pilars dels Centres Cívics.

L’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació de la conselleria de Participació ciutadana, Districtes i Nova Ciutadania, impulsa un pla estratègic com a instrument de treball que haurà de definir el punt de partida i els reptes que s’han d’afrontar.

És important avançar en identificar allò que és comú i aquest ha de ser el principal repte. Avançar per construir un programa que defineixi els equipaments per la ciutadania i reculli la gran diversitat de mirades i vivències en un document compartit.

El Pla estratègic ha de ser l’eina que defineixi la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i alhora coordini les accions i serveis que s’ofereixen a la ciutadania des d’una reflexió compartida.

 


Per què ara un Pla estratègic:

La ciutat de Tarragona ha estat dotada d’equipaments públics amb un model caracteritzat per l’atenció a les persones com a prioritat i que situa l’acció social al centre de l’acció política. No obstant, si preguntem que són els centres cívics ens trobarem una gran diverstitat de mirades i definicions. Cadascun de nosaltres els vivim i els entenem a partir de la nostra experiencia personal i vivencial. Els definim per l’ús que en fem i els vincles que hi tenim.

 


Construcció d'una visió compartida:

Podem construir una definició compartida que defineixi els equipaments de proximitat més enllà de l’edifici?

En aquest procés la opinió de la ciutadania, les entitats, els col·lectius i professionals vinculades a la dimensió cultural, social, educativa i comunitària de la nostra ciutat, és cabdal.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta