Esteu aquí: Inici Comerç Espai dels professionals II Jornades Comerç i Turisme

II Jornades Comerç i Turisme

Descobreix projectes innovadors per millorar el turisme i el comerç a les nostres ciutats.

La segona jornada de comerç i turisme ens ha de servir per obrir els ulls a altres realitats i aprendre d’aquells projectes propers o llunyans que tenen èxit i que són interessants per la seva singularitat, ja sigui per la innovació, per la participació ciutadana, o per qualsevol altre aspecte. Vine i descobreix projectes innovadors per millorar el turisme i el comerç a les nostres ciutats.

Dilluns, 16 de novembre de 2020, de 15 a 18 h (seminari web amb la plataforma Zoom).


PONÈNCIES:


ALBAICÍN 25 (GRANADA)

Projecte impulsat per Turisme de Granada i el laboratori Medialab de la Universitat de Granada l’any 2017, i que ha consistit en una sèrie de trobades i tallers amb treballadors, funcionaris, veïns i altres col·lectius per intercanviar diverses opinions sobre el fenomen turístic en aquella ciutat i, especialment, a l’Albaicín i Sacromonte. 

La iniciativa Albaicín25 la va posar en marxa l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Granada durant l’any 2019, coincidint amb la celebració del XXVè aniversari de la declaració d’Albaicín com a Patrimoni Mundial. Al llarg de l’any 2019, es van celebrar diverses activitats centrades a donar a conèixer la importància del patrimoni humà dels barris històrics, en un context turístic com el que presenta Granada, a més d’emfatitzar aquells valors patrimonials que van portar la UNESCO a reconèixer la importància d’aquest enclavament històric. Aquest projecte pilot ha posat de manifest la importància de les eines de participació ciutadana com a nexes d’unió entre institucions i ciutadans, metodologia clau en la presa de decisions i el desenvolupament sostenible de les nostres ciutats.

Entre altres projectes, han elaborat un codi de bones pràctiques destinat als turistes que es reparteix entre els establiments d'hostaleria i turisme.
Més informació

Ponents:
Angel González. Tècnic de Turisme de l'Ajuntament de Granada (Regidoria d'Ocupació, Emprenedoria, Turisme i Comerç).
Cecilio Puertas Herrera. Gestor cultural i director de l'Escuela Social de Fotografía La Ampliadora.

BARCELONA GENUINE SHOPS (BARCELONA)

Projecte impulsat per Barcelona Turisme per fomentar el consum en petits establiments singulars i especialitzats. Barcelona Genuine Shops Tour és una ruta guiada per les botigues més inspiradores de la ciutat. La seva finalitat és descobrir-hi comerços amb més de 100 anys d’història, artesans i dissenyadors treballant dins dels seus tallers, botigues gurmet per degustar-hi delicadeses gastronòmiques, l’art i el disseny de les botigues dels museus, i l’autèntica moda sostenible.
Més informació

Ponents:
Eva Camins. Responsable Turisme de Compres. Product Manager Shopping Tourism.
Julián Sañudo. Sañudo Artesania en Cuir (comerciant).

CENFIM (LA SÉNIA)

Mitjançant la presentació de casos pràctics, s'exposarà com l'equipament d'espais hàbitat ha evolucionat en els últims anys dins el sector contract (espais col·lectius), per millorar i acompanyar l'experiència de turistes i visitants.

El clúster CENFIM es va fundar l’any 2006 com a centre de difusió tecnològica de la fusta i el moble a Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat a través de la innovació i la internacionalització. Arran de l’interès de les activitats realitzades, es van ampliar els beneficiaris fundacionals amb la inclusió d'empreses i entitats de més enllà de Catalunya, i també d'altres actors productius complementaris en interiorisme d’espais hàbitat: il·luminació, paviments, tèxtil de casa, revestiments de bany i decoració.
Més informació 

Ponent:
Jaisiel Madrid Sánchez. Living Lab S. Digital Manager.

 

La jornada està organitzada per la Conselleria de Comerç amb el suport del Patronat Municipal de Turisme i Tarragona Impulsa, en el marc dels XX anys de Tarraco Patrimoni de la Humanitat.

Més informació a somcomerctgn@tarragona.cat o per telèfon al 600 74 10 18

Segells de reconeixement d’administració oberta