Esteu aquí: Inici Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació de Tarragona Notícies El I Pla de Formació Professional de Tarragona agafa impuls

El I Pla de Formació Professional de Tarragona agafa impuls

El I Pla de Formació Professional de Tarragona agafa impuls

El document es presenta aquesta tarda al plenari del Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació de Tarragona
28/02/2017

El plenari del Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació de Tarragona (CMFPOT) es reuneix aquesta tarda a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET). Durant la sessió es presentarà el desenvolupament del I Pla de la Formació Professional de Tarragona (2016-2019), que té com a objectiu impulsar la competitivitat de les empreses, millorar la competència professional de les persones i, alhora, la seva capacitació i ocupabilitat.

El Pla, impulsat pel mateix CMFPOT, es desenvoluparà mitjançat quatre eixos estratègics d’actuació:

  • Planificació i adaptació de l’oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les persones.
  • Impuls dels centres de formació professional. 
  • Organització d’un mecanisme integrat de reconeixement i acreditació de competències professionals.
  • Desenvolupament d’un sistema integrat d’informació i orientació professional.

 

Per portar a terme aquests eixos s’han constituït sengles comissions de treball al Consell, coordinades i formades pels membres del Consell i convidats d’altres organismes.

El plenari d'aquesta tarda comptarà amb la presència de Jordi Ficapal, president del Consell Català de la Formació Professional, que informarà sobre el “Context i prioritats per al desenvolupament del sistema de formació i qualificació professionals de Catalunya”.

El Consell Municipal de la Formació professional i l'Ocupació de Tarragona es va constituir l'any 2013. En el Consell, a més de les conselleries d'Educació, Ocupació i Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i dels diferents grups municipals, també hi són presents: les diferents administracions públiques implicades en la Formació Professional, els diferents centres, públics i privats, amb oferta de Formació Professional i altres agents educatius indirectament relacionats amb aquest àmbit, els agents socioeconòmics del territori i els centres de formació ocupacional establerts al territori.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat