Notícies Unportal

Notícies Unportal

Els graus més "curts", aula que s'adapta a la metodologia d'aprenentatge que estrena la UVic i habitacions amb cuina compartida al centre de Barcelona que ofereix Onix
23/06/2016

 

Els graus més "curts"

Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL), Educació Infantil de la Universitat Autònoma (UAB) i Publicitat i Relacions Públiques de la Pompeu Fabra (UPF) són els graus de les universitats públiques amb un percentatge més elevat d'estudiants que aconsegueixen titular-se en el temps previst (els quatre anys que preveu el pla d'estudis o un any més).

Juntament amb les taxes d'abandonament (tant a primer curs com al llarg de tots els estudis), uns altres indicadors que serveixen per mesurar l'èxit acadèmic dels graus són la taxa de graduació (percentatge d'estudiants que obtenen el títol en el temps previst) i la taxa de rendiment (que correspon als crèdits aprovats pels estudiants en relació als crèdits matriculats). De l'evolució d'aquesta última taxa, amb informació, també, de les universitats privades, en parlarem la setmana vinent. Les dobles titulacions ocupen llocs destacats en aquest rànquing.


REINCIDENTS AL CAPDAVANT DEL TOP-10
D'acord amb les dades de la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat corresponents a l'any 2015 , i relatives a les 7 universitats públiques catalanes i a la UVic-UCC, els graus amb un índex més elevat de graduació són Infermeria de la UdL (el 93,3% dels estudiants obtenen el títol en el temps previst), Educació Infantil de la UAB  i Publicitat i Relacions Públiques de la UPF, tots dos amb una taxa de graduació del 87,6%. Es tracta en els tres casos d'estudis reincidents en aquesta categoria, donat que ja hi figuraven en el Top-10 de l'edició anterior.

Els segueixen el grau de Biologia Ambiental a la UAB (87,3% de graduació en el temps previst); Administració i Direcció d'Empreses de la UPF (87,2%); Educació Infantil de la URV pel que fa als estudis que s'imparteixen al campus del Vendrell (86,5%), i Comunicació Audiovisual de la UPF (86,2%).

Tanquen el Top-10 dels estudis amb millors resultats dos graus de l'àmbit de Biociències de la UAB (Genètica, amb un 85,1% de graduació en el temps previst, i Bioquímica, amb un 84,6%), i International Business Economics de la Pompeu Fabra, amb un 83,9%.

 

La UVic estrena una aula que s'adapta a la metodologia d'aprenentatge

La Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha remodelat l'aula d'expressió artística per reconvertir-la en un espai amb mobles mòbils, que poden fer de taula, expositor o prestatgeria, amb la finalitat d'adaptar-se als requeriments de l'aprenentatge.

La nova aula d'educació visual i plàstica és un projecte pluridisciplinar de pedagogs i tècnics que l'han dissenyat de manera conjunta amb l'objectiu que faciliti la creació, l'experimentació i la investigació, sense descuidar el benestar dels seus ocupants. La UVic-UCC pretén convertir aquest espai, que va ser inaugurat el mes de maig, en un referent per a una nova metodologia de l'aprenentatge a través de l'art.

 

Onix ofereix habitacions amb cuina compartida al centre de Barcelona

La residència Onix, situada al costat de l'estació d'autobusos del Nord de l'Eixample de Barcelona, ofereix als estudiants no només habitacions individuals i dobles, sinó també habitacions individuals amb cuina compartida. Totes estan equipades amb bany propi, wi-fi, calefacció i aire condicionat regulables.

La residència disposa d'un ampli catàleg de serveis, com el de neteja, bugaderia i gimnàs, a banda de sales d'estudi, multimèdia, d'ordinadors i de música. I una piscina al terrat de l'edifici.
 
Els preus de les habitacions se situen durant el curs, de setembre a juny, al voltant dels 22 euros diaris, amb consums d'aigua i electricitat, neteja i canvis de llençols i tovalloles inclosos.

 

L'origen de la informació el trobareu aquí.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat