Esteu aquí: Inici Cooperació COOP TGN Com ho fem?

Com ho fem?

Evolució del 0,7

El 1970 l’Assemblea General de les Nacions Unides adoptà la Resolució 2626 on es fixà que els països enriquits havien de destinar el 0,7% dels seus recursos als països empobrits com a forma de reparació històrica front anys de colonialisme i explotació. Aquesta quantitat rep el nom d'Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) i es calcula en funció del producte interior brut (PIB).

A Tarragona el ressò de les acampades pel 0,7%,  que es duien a terme als altres municipis de l’Estat espanyol i de Catalunya, es concretà en la convocatòria d’acampada i dejuni voluntari davant de Governació, a la Rambla Nova, convocada pel 19-20 de novembre de 1994. Així naixia la Coordinadora pel 0,7%, la qual aplegava prop de 40 entitats entre associacions, sindicats, grups juvenils, ONGD i entitats solidàries. Aquest any des de l’Ajuntament es feia la primera aportació a un projecte de cooperació, donant inici a les polítiques de cooperació del consistori i l’aportació a l’AOD.

Més enllà de la partida del Fons de Cooperació, des del departament també gestionem la partida de cooperació directa, un conjunt de recursos econòmics destinats a denunciar i a conscienciar sobre les causes que generen les desigualtats entre Sud i Nord Global, a promoure l’educació per la pau, la solidaritat i el desenvolupament, a impulsar el comerç just, el consum responsable i la banca ètica, a promoure el respecte i la promoció dels Drets Humans, a impulsar els discurs crític entre la ciutadania vers la solidaritat cap a les persones en situació de refugi i a difondre l’Agenda 2030 per als Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Tot això ho fem:

  • Realitzant activitats de sensibilització i Educació perla Ciutadania Global a la ciutat.
  • Elaborant materials per incidir en l’àmbit educatiu formal i no formal. Aquests recursos estan a disposició de la ciutadania a l'apartat web de materials didàctics.
  • Establint convenis de col·laboració amb entitats per fer activitats específiques que tenen un especial interès públic i social per a la ciutat de Tarragona.

Modalitats i instruments

Memòries

2022

ANTERIORS

Segells de reconeixement d'administració oberta