Esteu aquí: Inici Cooperació Educació per al desenvolupament Tarragona amb les persones refugiades Què fem des de l'Ajuntament?

Què fem des de l'Ajuntament?

L’Ajuntament treballa en l’àmbit de les persones refugiades des del Departament de Cooperació Internacional, mitjançat subvencions i accions directes. En el cas de les persones refugiades pel conflicte a Síria, s’han establert tres línies de treball que es'estan desenvolupant des de l’any 2012.

  • Donem suport a les ONG i Organismes Internacionals que treballen amb les persones refugiades

El Líban, Turquia, Iraq, Jordània i Egipte acullen el 98% de persones refugiades pel conflicte a Síria, gairebé 4 milions de persones. Les ONG i Organismes internacionals treballen en aquests països per tal de garantir l’accés d’aquestes persones als serveis bàsics, l’allotjament, l’educació i a preservar la seva dignitat.

El 2012 i 2013 es va destinar íntegrament el pressupost destinat a projectes d’Acció Humanitària al programa de suport a les persones refugiades i desplaçades pel conflicte de Síria executat per la Creu Roja, per un import total de 56.000 €.

El 2015 s’ha previst assignar la totalitat del pressupost destinat a subvencions d’Acció Humanitària al programa de suport a persones refugiades pel conflicte de Síria que l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per les persones refugiades) executa a Jordània, per un import de 41.275, 50 €.

Més informació sobre els projectes finançats

  • Donem a conèixer la situació de les persones refugiades

Es treballa per donar a conèixer el dret d’asil i refugi i crear consciència crítica sobre les causes (conflictes, relacions econòmiques injustes, violació dels drets humans) que porten a milions de persones a veure's forçades a abandonar les seves llars. El refugi és un dret de totes, perquè qualsevol de nosaltres podria trobar-se en aquesta situació. Darrere les xifres, sempre hi ha persones. Per fomentar el dret d’asil, un valor que ens fa ciutadans, l'Ajuntament treballa de forma directe i també a través de subvencions en programes de sensibilització.

Projectes finançats

Projecte Tarragona-Tecla-Síria

Síria, la paraula de l’exili

  • Participem en l’acollida de persones refugiades

L’Ajuntament de Tarragona participa de les principals xarxes de coordinació que s'han establert al territori per contribuir a l'acollida de persones en situació de refugi.

Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades

Des de la Generalitat de Catalunya, en aquests moments s'està treballant en un inventari de recursos i en la creació d’una xarxa d’acollida que inclogui administració pública, ONG, entitats, empreses i ciutadania. A l’espera que el govern central, responsable de les polítiques d’asil a Espanya, determini quines competències descentralitza en aquest sentit, el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades (depenent de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya) ha començat a treballar amb diputacions i ajuntaments.

Fons Català de Cooperació

Com a ajuntament soci del Fons Català de Cooperació participem en les diferents línies d’actuació en relació al suport a les persones refugiades.

 

Campanya Casa Nostra, Casa Vostra

A més, ens sumem i impulsem la campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" que ha fet que, sota el lema #VolemAcollir, diverses entitats de Catalunya organitzin i coordinin actes per aconseguir una conscienciació col·lectiva que afavoreixi el canvi d’actitud de les institucions competents en relació amb l’anomenada “crisi migratòria” que actualment viu la Mediterrània.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat