Esteu aquí: Inici Cooperació Educació per al desenvolupament Tarragona amb les persones refugiades Què fem des de l'Ajuntament?

Què fem des de l'Ajuntament?

« Febrer 2020 »
Febrer
DlDtDcDjDvDsDg
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

L’Ajuntament treballa en l’àmbit de les persones refugiades des del Departament de Cooperació Internacional, mitjançat subvencions i accions directes. En el cas de les persones refugiades pel conflicte a Síria, s’han establert tres línies de treball que es'estan desenvolupant des de l’any 2012.

  • Donem suport a les ONG i Organismes Internacionals que treballen amb les persones refugiades

El Líban, Turquia, Iraq, Jordània i Egipte acullen el 98% de persones refugiades pel conflicte a Síria, gairebé 4 milions de persones. Les ONG i Organismes internacionals treballen en aquests països per tal de garantir l’accés d’aquestes persones als serveis bàsics, l’allotjament, l’educació i a preservar la seva dignitat.

El 2012 i 2013 es va destinar íntegrament el pressupost destinat a projectes d’Acció Humanitària al programa de suport a les persones refugiades i desplaçades pel conflicte de Síria executat per la Creu Roja, per un import total de 56.000 €.

El 2015 s’ha previst assignar la totalitat del pressupost destinat a subvencions d’Acció Humanitària al programa de suport a persones refugiades pel conflicte de Síria que l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per les persones refugiades) executa a Jordània, per un import de 41.275, 50 €.

Més informació sobre els projectes finançats

  • Donem a conèixer la situació de les persones refugiades

Es treballa per donar a conèixer el dret d’asil i refugi i crear consciència crítica sobre les causes (conflictes, relacions econòmiques injustes, violació dels drets humans) que porten a milions de persones a veure's forçades a abandonar les seves llars. El refugi és un dret de totes, perquè qualsevol de nosaltres podria trobar-se en aquesta situació. Darrere les xifres, sempre hi ha persones. Per fomentar el dret d’asil, un valor que ens fa ciutadans, l'Ajuntament treballa de forma directe i també a través de subvencions en programes de sensibilització.

Projectes finançats

Projecte Tarragona-Tecla-Síria

Síria, la paraula de l’exili

  • Participem en l’acollida de persones refugiades

L’Ajuntament de Tarragona participa de les principals xarxes de coordinació que s'han establert al territori per contribuir a l'acollida de persones en situació de refugi.

Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades

Des de la Generalitat de Catalunya, en aquests moments s'està treballant en un inventari de recursos i en la creació d’una xarxa d’acollida que inclogui administració pública, ONG, entitats, empreses i ciutadania. A l’espera que el govern central, responsable de les polítiques d’asil a Espanya, determini quines competències descentralitza en aquest sentit, el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades (depenent de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya) ha començat a treballar amb diputacions i ajuntaments.

Fons Català de Cooperació

Com a ajuntament soci del Fons Català de Cooperació participem en les diferents línies d’actuació en relació al suport a les persones refugiades.

 

Campanya Casa Nostra, Casa Vostra

A més, ens sumem i impulsem la campanya Casa Nostra, Casa Vostra que ha fet que, sota el lema #VolemAcollir, diverses entitats de Catalunya organitzin i coordinin actes per aconseguir una conscienciació col·lectiva que afavoreixi el canvi d’actitud de les institucions competents en relació amb l’anomenada “crisi migratòria” que actualment viu la Mediterrània.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat