Esteu aquí: Inici Cooperació Educació per la Ciutadania Global Ciutats Defensores

Ciutats defensores

Ciutats Defensores dels Drets Humans (CDDH)

XIV Edició de CDDH- 2024

Ajuntaments, entitats i institucions de Catalunya ens hem unit per donar suport a les persones que, arreu del món, defensen els drets humans.

Coneix les persones defensores de l’edició 2024 – Gira de primavera:

A Tarragona ens visiten

Catalina Salazar. RAP PELS DRETS HUMANS

[ACTE AJORNAT FINS A LA TARDOR] Divendres 12 d’abril | 20 h | Espai Jove Kesse
Gratuït sense reserva prèvia | per tots els públics

Catalina Salazar aposta per la joventut i pel poder que té per a canviar les coses sense gens de por i poder pensar en un món diferent. Parla del potencial del hip-hop, la defensa dels drets humans i el desenvolupament de la creativitat al costat de les comunitats. Catalina Salazar exerceix de politòloga a ​Xile​, treballant amb joves amb processos educatius innovadors. El seu treball amb l’organització Social Hip hop promou l'ús efectiu del hip-hop com a vehicle per al compromís i el diàleg de les persones joves en la construcció de pau.

Mai Shahin i Iris Gur. Com podem transformar sistemes d’opressió des de la no-violència? L’experiència de COMBATANTS FOR PEACE, moviment de base palestino-israelià

Dimarts 16 d’abril |18.15 h | Centre Cultural Antic Ajuntament

Gratuït amb inscripció prèvia | tots els públics

De la mà de les activistes Mai Shahin de Palestina i Iris Gur d'Israel, coneixerem l’experiència de Combatants for Peace, moviment de base d'israelians i palestins que treballen junts per posar fi a l'ocupació i portar pau, igualtat i llibertat. Compromesos amb la no-violència, fan servir la resistència civil, l'educació i altres mitjans creatius d'activisme per transformar els sistemes d'opressió i construir un futur lliure i pacífic des de la base.

Coneix el projecte CDDH

CDDH és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la CCAR amb la participació de 27 ajuntaments, entre els quals es troba l’Ajuntament de Tarragona.

Cada any es convida a Catalunya un grup de defensors i defensores dels drets humans que durant una setmana participen en activitats de sensibilització, incidència política i comunicació per donar a conèixer la seva tasca i la importància de donar suport a les seves lluites.

El projecte pretén visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans.

MÉS INFORMACIÓ


Edicions en què hem participat:

Segells de reconeixement d'administració oberta