Esteu aquí: Inici Cooperació Educació per la Ciutadania Global Exposicions Exposició "Alpes: última salida"

Exposició "Alpes: última salida"

Material d'Educació per al Desenvolupament i la transformació social disponible per acollir en préstec.

 

Exposició "Alpes: última salida"

 

 

Formulari sol·licitud de préstec

Si vols acollir l'exposició en préstec, omple el formulari
 
Característiques tècniques
19 plafons (840,99 mm x 560,86 mm). Material: foam + impressió semimatte + plaquetes de penjar.

Transport i emmagatzematge:
Maleta tipus trolley (100 cm x 65 cm x 40 cm), amb ansa i rodes.
 

Preu

Gratuït (La persona/entitat sol·licitant assumeix les despeses de transport si n'hi ha).
 
Descripció
Els Alps Italians són el nou obstacle per les persones que busquen refugi. Des de l’any 2016, centenars de joves africans han intentat creuar muntanyes de 2.500 metres per arribar a França. El punt de partida, Claviere (Torí, Itàlia). La meta, Briançon (Hautes Alpes, França). Després de travessar el desert del Sàhara i el mar Mediterrani, els Alps s’han convertit en la seva última sortida. Marques de pintura i roba els guien cap a la desitjada França. La travessa dura entre sis i dotze hores. Militars i policies vigilen la frontera diàriament. Amagats entre els arbustos, esperen l’arribada dels joves per aturar-los i retornar-los a Itàlia. El turisme de classe alta és un observador passiu d’aquesta situació. Camps de golf, pistes d’esquí i circuits de bicicleta envolten la ruta utilitzada pels joves. En arribar a Briançon els viatgers dormen al Refuge Solidaire. Des d’allà, intentaran seguir amb el seu somni: construir una vida millor.
 
Projecte
Alpes: última salida, és un projecte documental fotogràfic i audiovisual creat pels periodistes Sandra Pascual, Carlos Domènech, Robert Gassó i Àlex Folguera. El mes d'agost de 2018, l'equip es va desplaçar fins als alps italians per viure en primera persona una situació gairebé desconeguda arreu d'Europa.
Durant trenta-uns dies, l'equip, amb tres càmeres, una furgoneta i la passió desfermada per informar sobre allò que no explica ningú, va conviure amb el desconeixement, la desorientaicó, la desesperació i l'esperança d'aquells que s'endinsaven en les muntayes per arribar fins a França.
El projecte consta de dues peces, l'exposició i un documental audiovisual pendent d'estrenar.

 

_____________________________________________________________________________

El departament de Cooperació Internacional disposa de material prestable amb el que vol contribuir al coneixement i l'anàlisi crítica de la realitat per generar reflexions, actituds i accions crítiques en les persones i per afavorir la construcció de persones responsables, actives i compromeses amb la solidaritat i la transformació de les estructures i relacions desiguals de poder. 
 
 
 
També tens al catàleg editat pel departament de cooperació, material d'educació per al desenvolupament que les entitats posen a disposició.
Segells de reconeixement d'administració oberta