Esteu aquí: Inici Cooperació Síria, la paraula de l'exili La paraula

L'exposició

“Síria, la paraula de l’exili” ens acosta a una crisi humanitària sense precedents, desencadenada per una guerra que ha obligat més d’onze milions de sirians a fugir de casa seva. Darrere de les xifres, les fotografies de David González busquen els rostres, les persones que, a la frontera entre Síria i Jordània,afronten un futur incert. Persones com la Nafla, una jove de 21 anys que viu l’inici de la guerra a la seva ciutat, Homs, i comença un relat que ens guia per l’exposició: la por, la violència, el desplaçament, la fugida i, finalment, l’exili. Un testimoni valuós que s’uneix a les veus d’altres persones refugiades, petites històries de somnis senzills que ens proposen una mirada sobre la situació de tot un poble.

L’exposició la formen catorze imatges preses pel fotoperiodista David González a Jordània l’estiu del passat 2014. En la seva cobertura de la situació dels refugiats, el David demanava a les persones refugiades que anava coneixent que escrivissin algun missatge o algun text en relació amb la seva experiència. El resultat és una sèrie de testimonis valuosos, sobre els quals destaca el relat de la Nafla, una jove exiliada siriana de vint-i-un anys resident a Mafraq, Jordània. La Nafla escriu la seva història de vida, que és la història de milions d’altres refugiats. Les paraules de la Nafla, en àrab i català, acompanyen les diverses fotografies, entre les quals s’inclouen retrats de persones refugiades, cadascuna amb un missatge, amb un testimoni. L’exposició es completa amb fotografies fetes per un grup de dones refugiades.

Dossier de premsa

Crèdits

  • Fotografies, documentació i idea original: David González
  • Comissariat i direcció: David González i Marina Vidal
  • Traducció: Nour Alchikh Oughlli
  • Ajudant de traducció: Chaimaa Asbai
  • Textos: Nafla Muhammad Alabood, Abdenasser Ahmad Al Atmeh, Mounira Mohammed Alhariri, Wael Abdelrahman Alheraki, Omar Alheeli, Manal Saleem Al Ahmad i Youssef Jammal
  • Disseny i producció: Indústries Gràfiques Gabriel Gibert

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat