A

Festival Dixieland Tarragona

Acadèmic Big Band

academ.jpgLa qualitat d'aquests homes i dones de les Terres de l'Ebre, juntament amb el seu caràcter obert i festiu, ha contribuït a exportar el seu so a moltíssimes celebracions festives i culturals, com a la del nostre IV Festival de Dixie l'any 1997. Ells aposten pel swing de les bandes americanes de la primera meitat de segle.


Almost Quartet Trio (Tarragona)

almost.jpgCada darrer dimecres de mes són la formació titular de les jams mensuals al cafè cantant La Vaqueria, la sala degana a la ciutat pel que fa a les actuacions en directe. La primera jam del Festival, com era costum, la condueïen ells, això sí acompanyats dels primers instruments que comencen a sortir de les fundes dels músics que arriben al nostre certamen.


Almost Quartet Trio, Tarragona: Homenatge a Àngel Hernàndez

angel_hernandez.jpg

La primera nit del Festival ha tingut sovint una jam imprescindible al cafè cantant La Vaqueria, sala pionera en la música en viu a la nostra ciutat. Tot i que normalment hi han fet cap músics ben diversos, molts de casa però també alguns que esperaven a estrenar-se en les seves actuacions en programa l’endemà, l’Almost Quartet Trio ha estat la banda que les ha conduït i que ha convidat els companys d’ofici. La dixie jam del catorzè Festival va tenir un nom propi: l’Àngel Hernández, el bateria de l’Almost, però també la caixa de la Tandarica, i còmplice durant una colla d’anys de molts altres projectes sorgits a les comarques tarragonines. El Festival 2007 va estar especialment dedicat en aquesta jam, però també en tots els racons on aquests dies sonarà la música.

Intèrprets: Jordi Varela - teclats; Manuel Valero - bateria; Oleg Velázquez Sokolov - baix; José Seguido - guitarra

Presentats pel cafè cantant La Vaqueria.


Animalades. Teatre Musical Infantil

animalades2.jpgMichael Hurd va escriure el 1975 una deliciosa partitura, una cantata-jazz, anomenada Rooster Rag (La Comèdia del Gall), que alterna ritmes de jazz, swing, blues…, tot narrant les peripècies d’un gall presumit, una guilla amb males intencions i un corral de gallines ben espavilades. Temps enrere Magda Puyo la va portar a escena sota la forma d’una mena de “cabaret infantil” i anys més tard El Teatre El Magatzem ha reposat aquell muntatge sota la direcció de Teresa Valls i Marc Chornet. Un muntatge musical que està ple d’aquests ritmes que durant uns quants dies sonen per tota la ciutat, que 10 actors cantants interpreten, i que, per primera vegada i amb motiu del Festival Dixieland, s’interpreta amb música en directe amb un pianista al més pur vell estil de Kansas.

Presentat pel Teatre El Magatzem.

square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
02/02/2024

El Festival Dixieland 2024 torna al carrer

A banda de la programació oficial, l’Ajuntament obre enguany una nova convocatòria per a la participació de restauradors i establiments

Vegeu-ne més
square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.