D

Festival Dixieland Tarragona

Dani Alonso & his lazy chickens

És un grup de joves talents sorgits de la secció de jazz clàssic del Taller de Músics. Amb la direcció del dinàmic trombonista Dani Alonso, durant la IV edició del nostre Festival, van aconseguir unir música de rigorosa qualitat amb el bon humor que els caracteritza. En el Festival Dixie del 2000 ens van presentar el seu nou enregistrament.


Dixie Gang (Portugal)

DixieGang1.jpgLa banda Dixie Gang va néixer el 1991 a Lisboa, Portugal, i ha realitzat més de 800 actuacions. També ha col·laborat amb noms importants com el bateria Max Roach. Entre els festivals en què ha participat, esmentem el Festival Internacional de Música del Algarve, el Festival Rota Jazz do Porto, el 10è i 15è Festival Maré de Agosto (santa Maria - Açores), els Festivals de Jazz de Guimarães, el da Alta Estremadura, el da Marinha Grande, el de Viana do Castelo, l’Angra Jazz (Angra do heroísmo - Açores), el de Valado dos Frades el 2001 i el 2005, el de Ponta Delgada (S. Miguel - Açores), el de Odemira, el Festival Internacional Dixieland Cantanhede 2004 i 2005, el primer Festival Dixieland de La Coruña, el Festival de Artes de Macau (Xina) i el de Jazz de Bratislava (Eslovàquia).

João Viana, cornetí i veu; Paulo Gaspar, clarinet; Claus Nymark,trombó; Jacinto Santos, sousafone; Silas Oliveira, banjo i veu; Rui Alves, bateria.


Doctor Macaroni (Madrid)

marconi.jpgPrimera participació d'aquesta banda internacional establerta a la ciutat de Madrid, amb un nom prou divertit (el doctor Macarró, interpreteu-ho com preferiu) , que es caracteritza per un so gens estàndard, modern i allunyat de convencionalismes. Ellington o Hancock, amb arranjaments prou particulars, són entre els compositors escollits per la banda que ens porta la medicina de la música.


Don Candido's String Band (Tarragona)

don_candidos.jpgEl jazz més clàssic pot ser presentat en directe per bandes amb morfologies ben diferents. En aquesta ocasió, un sextet format per quatre instruments de corda —banjo, baix, guitarra i violí—, percussió i veu se’ns descobreix com una formació una mica atípica perquè no inclou cap vent. Estàndards de dixieland i de jazz tradicional servits amb un polsim teatral per crear un clima que uneix la música, la diversió i el ritme.

Estrena absoluta i coproducció del Festival.

Intèrprets: George Olshanetski - guitarra; Ramon Teixidó - baix; Manolo Valero - percussió; Sebastià Corbella - banjo; Xavi Macaya - violí; Marta Alonso - veu.


Dreamteam (Bèlgica)

dreamteam1.JPGBanda fundada l’any 2000 i que ha esdevingut la més contractada al seu país dins del món del jazz. Han fet actuacions a Alemanya, França i Holanda. Els seus integrants han actuat amb diverses formacions, especialment en bandes de carrer i big bands, les quals compaginen amb Dreamteam, així com en diversos festivals com el prestigiós certamen suís de Montreux.

Estrena a l’Estat espanyol.

Intèrprets: Johan Vandenabeelen, trompeta; George Vanpachtenbeke, saxo; Marcel Rotsaert, banjo; Wilfried Cardinael, trombó; Eric Bals, contrabaix; Marc Paelinck, percussió.

square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
02/02/2024

El Festival Dixieland 2024 torna al carrer

A banda de la programació oficial, l’Ajuntament obre enguany una nova convocatòria per a la participació de restauradors i establiments

Vegeu-ne més
square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.