H

Festival Dixieland Tarragona

Haïdouti Orkestar (Balcans-Turquia)

haidouti4.jpgSón una brass band que aporta el so de les grans celebracions balcàniques, amb un repertori de músiques de Bulgària, Macedònia, Sèrbia, Romania i Turquia, i amb tota l’empremta del soul dels gitanos. Procedents de diferents països, els artistes de la Haïdouti han esdevingut una de les formacions revelació en festivals tant de músiques ètniques com de jazz. Un viatge que combina els ritmes més populars amb inspiracions jazzístiques, que convenç tant els més entusiastes com els simplement curiosos de les músiques balcàniques.


Estrena als Països Catalans

Intèrprets: Krassen Lutzkanov - kaval, saxo; Jasko Ramic - acordió i direcció artística; Sylvain Dupuis - davul (tupan), percussió; Gaël Fajeau - tuba; Yann Martin / Martin Saccardy / Fabrice Martinez - trompeta; Simon Andrieux / Charlotte Auger - tuba; Pierre Rigopoulos - darbukka; Caterina Perrazi - ballarina; Zéki Ayad Cholasch - veu.


Herbert Christ2.jpgHerbert Christ & Rhythm Kings (Alemanya-França-Holanda-Itàlia-Suècia)

Herbert Christ compta amb més de quaranta anys de trajectòria professional com a trompeta. Ha tocat al costat de destacats artistes com Albert Nicholas, Paul Barnes, Jim Robinson, Chester Zardis, Cie Frazier, Willie Humphrey, Alton Purnell, Louis Nelson, Little Brother Montgomery, Red Richards, Newell Spiegle Willcox, Preston Jackson, Louis Barbarin, Emmanuel Sayles o Benny Waters. Ha visitat importants festivals com els de Breda (Holanda), Mortegliano, Ascona i Davos (Suïssa) i Kecskemet (Hongria), on ha deixat sentir els seus poderosos i virtuosos solos. Herbert Christ es presenta a Tarragona amb una banda integrada per alguns dels millors solistes d’altres formacions d’arreu del món. La crítica l’ha considerat com el màxim exponent europeu en el camp de la música de l’estil Nova Orleans.


Estrena a l’Estat espanyol

Intèrprets: Herbert Christ - trompeta i veu; Goran Eriksson - saxo alt, clarinet; Tom Stuip - banjo i guitarra; Christophe Szykulla - tuba; Paolo Alderighi - piano.


Hot Carajillo's Happy Band (Catalunya)

La HCHB es va presentar oficialment a la Jazz Cava de Terrassa, a finals del 2001, i des de llavors ha actuat als més prestigiosos clubs del circuit professional, i en diversos festivals. És una banda habitual del London de Barcelona. Presenta el seu espectacle Swing Party, inspirat en l’ambient “carajillo” que hi havia als clubs de l’Amèrica dels anys quaranta i cinquanta, recreant els temes de swing-rhythm’n blues de l’època, de la mà dels més grans creadors (Louis Prima, Big Joe Turner, Louis Jordan, Benny Waters, passant pel mateix Louis Armstrong, o aquesta relíquia italiana que és Renato Carosone), implicant el públic, fent del concert una festa col·lectiva. La banda està composta per músics d’una gran experiència professional, que formen part o han col·laborat amb bandes i artistes com Nina, Els Pets, Sheila Weaver, Johnny Mars, Rebeldes, La Lloll, Gatos Locos, Freddy Fingers Lee, Orquestra Girasol, Jimmy Lee, Huapachà Combo o Llorenç de Santamaria.

Intèrprets: Quimet Carreras Carajillo - veu, guitarra, swaine, kazoo; Gerard Moragues Skamarlano - piano i cors; Jordi Blanch Peppeloni - saxo tenor, saxo soprano i cors; Dani Peña Lord Bayron - baix i cors; Marcos Flanaghan López - bateria i cors.

Presentat per Cerveseria Highland.

square_img
26/04/2024

Canvis d'ubicació en la programació del Festival Dixieland en cas de pluja

Vegeu-ne més
square_img
24/04/2024

Música dixie i màgia, aquesta setmana a l'Espai Jove Kesse

L'espai Jove Kesse acull aquesta setmana tres actes culturals que ompliran l'equipament de música i màgia de dijous a dissabte

Vegeu-ne més
square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.