S

Festival Dixieland Tarragona

S’Arrual Jazz Mort (Mallorca)

sarrual.jpgÉs un grup que es va formar amb l'esperit de fer una música fresca i divertida. El seu repertori es basa essencialment en el jazz clàssic de Nova Orleans, sense deixar de banda versions de temes més actuals. En els directes la seva intenció principal és la proximitat amb el públic sense barreres ni cadafals intentant que la música sigui viscuda i participada per tothom. Per aquest motiu prefereixen les actuacions en locals d'aforament reduït, amb poc llum i molt de fum. Compten amb un CD enregistrat en directe al teatre de Vilafranca. Han participat al Mercat de musica viva de Vic, als festivals de jazz de Ciutadella, Sa pobla, Ses salines Pollença en diverses ocasions, aixi com en dos concerts al Fòrum de les Cultures de Barcelona.

Toni Isern( veu i Kazzu),
Biel Torres(clarinet i saxo),
Joan Torres i Alexandre Mulet (Trombons i Tuba),
Delfí Mulet(Guitarra i banjo),
Andreu Julià(contrabaix),
Vicenç Fontelles(bateria)
Andreu Burguera(Piano).


Santiago Auserón & Original Jazz Orquestra Taller de Músics

SantiagoAuseron1.jpgSantiago Auserón –exlíder de Radio Futura i de Juan Perro- va encapçalar la big band Original Jazz Orquestra Taller de Músics de Barcelona, amb disset músics, dirigits per Enric Palomar i Vicens Martín. Parlar de Santiago Auserón és parlar, sense cap mena de dubtes, de la figura del trobador contemporani adapatat als nous temps, però amb una essència fortament literària en els seus textos. Després d’un episodi casual, va néixer aquest projecte de revisió dels seus grans temes, tant de l’etapa de Radio futura com de Juan Perro, juntament amb L´Original Jazz Orquestra Taller de Músics de la ciutat de Barcelona. Una aposta por aconseguir connexions, arrels, bifurcacions, entre la gent jove, com la que integra L´Original Jazz Orquestra i artistes de la talla de Santiago Auserón, que, amb la seva experiència, s’arrisquen, s’entusiasmen i cerquen la manera d’encaixar, crear i fer fluir una proposta en la qual la reciprocitat es converteix en el motiu creador. Auserón busca, doncs, un espai nou per a una proposta musical regeneradora. El concert s’inicia amb tres temes del repertori jazzístic més actual de la big band del Taller barceloní, que configuren l’avantsala per a deu magnífics títols en què Santiago Auserón posa la seva veu en directe. “La negra flor”, “Veneno en la piel”, “El canto del gallo” o “Charla del Pescao” són algunes de les peces que integren aquesta excepcional revisió d’un clàssic del pop espanyol.


Sedajazz swing band (País Valencià)

Sedajazz.jpgAquesta formació valenciana, vinculada al col·lectiu de músics Sedajazz i a la banda de dixieland La Nova Dixieland Band, fou l’encarregada d’oferir a través de sis concerts didàctics, els elements claus per conèixer l’evolució de la música de jazz, tot fent un recorregut pels diferents estils, músics, composicions, instruments i tècniques musicals. Una síntesi dinàmica d’exposició oral, audició musical i participació del públic.


Selva Big Band

SELVA BIG BAND.jpgEls millors professionals de la música de les comarques gironines reunits en una típica formació es van trobar a Tarragona durant el V Festival de Dixie per retre homenatge a un mite: Frank Sinatra, que debutà el 1939 i col·laborà amb els grans del jazz al llarg de la seva vida.

En una edició posterior, la S.B.B. Jazz Orquestra vol rendir un homenatge a la que fou la reina del swing des dels anys trenta fins al seu traspàs als vuitanta. La vocalista Ella Fitzgerald fou considerada com la veu més important dins la comunitat afroamericana en l’estil swing. El concert vol recuperar les cançons més emblemàtiques d’aquesta artista, recordada per les seves improvisacions i balades, amb un seguit de temes de Cole Porter, George Gershwin, Rodgers & Hart o Kurt Weill. Una banda que sorprèn agradablement per la gran conjunció que han aconseguit i el convenciment amb què toquen.

Intèrprets: veu: Adel Alimama; saxos alts : Jaume Torroella, David Martinez; saxo tenor : Ramon Alsina; saxo baríton : Robert Pellicer; trompetes : Carlos Nieto, Hannu Arvio, Eduardo Blanco, Antoni Gallart; trombons : Enric Estrada, Jaume Feliu; piano : Josep Perxés; contrabaix : Manel Vega; bateria: Ramon Prats; Direcció : Ramon Alsina.


Sextet Dixieland de Lucky Guri

sextet.jpgL'any 1997 Lucky Guri celebrava amb nosaltres els seus trenta anys de tocar el seu piano. Des dels seus inicis l'any 1971 ha tocat acompanyat de grans figures del jazz nord-americà, participà en les dotze hores de Canet i ha intervingut en diversos programes de TV3. També participava en el Festival de l'any 2000.


Sitjazz (Catalunya)

Sitjazz.jpgAquest sextet de jazz antic, format el desembre de l’any 2000 a Sitges, torna a Tarragona per ser amb nosaltres durant tot el Festival. Sense cap mena de dubte, són una de les bandes més esperades a la ciutat, perquè transmeten una energia sensacional. Han enregistrat tres treballs discogràfics, el darrer coproduït pel Festival tarragoní. Entre les seves actuacions destaca la participació en festivals de jazz com el X Blues a Roses o en els nostres darrers quatre festivals, així com l’animació de nombrosos actes oficials i socials, festes majors, etc.

Jordi Sans, banjo; Tutu, trombó; Joan Pinós, contrabaix; Alexey Baitchouk, trompeta; Juli Aimí, clarinet; Òscar Ferret, washboard i piano.


Sono All Stars Band (Estats Units)

sonoall.jpgEsplèndida, autèntica i genuïna banda de Nova Orleans que va visitar per primera vegada l'Estat Espanyol l'any 1998 participant en el V Festival Dixie de Tarragona. Set músics dotats d'una extraordinària potència sonora acompanyada d'una especificitat rítmica i harmònica pròpia d'aquest estil. Converteixen la seva actuació en un espectacle ple de frescor, complicitat i competència entre els integrants de la banda.


Swing Project Trio (País Valencià)

swingproject.jpgSwing Project Trio és una formació immersa en el so i la tradició del jazz de la dècada dels 30 del segle XX. Energia i molt swing en un format original, ja que és la primera banda en tretze edicions que retroba el grup de jazz de corda, que impulsaren Django Reinhardt i Stéphane Grappelli. Temes de Benny Goodman, Glenn Miller o Charlie Christian, amb els quals han actuat en el VII seminari internacional de jazz i música llatina; en el Benijazz 2005; en el XVI Festival internacional de música de Gandia; en la primera jornada de guitarra Ciutat de Dénia; així com en nombrosos clubs de les terres valencianes. També han presentat diversos espectacles de ball i música en directe, combinant el ball lindy hop i la música swing.

Chema Peñalver, clarinet; Fabián Barraza, guitarra; Xavi Folk, contrabaix.


Swing Set (Catalunya)

swingset.jpgUna banda que comunica emocions provinents de la interacció entre els seus membres com a unitat. Això tan sols s’aconsegueix quan els músics gaudeixen tocant. Això és el swing fresc i directe. I la proposta musical de Swing Set es basa precisament en aquesta música. En una actuació de Swing Set hi trobem el ritme, la pulsació, la il·lusió i les ganes de fer música que van fer ballar a tot el món durant més de quatre dècades. Van néixer l’octubre de 1998. Els seus set components toquen o han tocat amb bandes com la Locomotora Negra, la Jubilee Jazz Orchestra, La BCN Swing Orchestra –per tant, són indubtablement garantia absoluta per omplir amb èxit l’escenari principal del nostre Festival- i altres grups de jazz, Swing o New Orleans La banda pren com a referència els grups creats per components de les orquestres de Duke Ellington i Count Basie (J.Hodges, Buck Clayton, Clark Terry, Benn Carter ....), tot i que en el repertori no es limita al d’aquestes formacions, incloent-hi temes més moderns i d’altres d’anteriors. Des de, la seva fundació el grup ha actuat a: La Cova de Barcelona, Jazz Cava de Terrassa, del Drac, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Semana Grande de Donostia, Altaveu de Sant Boi, Festivals de Jazz de Montauban (França), d’Andorra/Les Escaldes 2002, de Sant Boi 2002, d’Arenys 2003, de Calonge 2004, Festes Majors de Barcelona (Mercè 2003), La Garriga, Mataró, Valls... així com per a diferents entitats públiques i privades, entre les que destaquen les actuacions per a balladors de Lindy Hop (swing dels anys 30) i les Batalles del Swing fetes conjuntament amb el grup “The Big Jamboree” . El 2001 van ser seleccionats per la comunitat europea per participar en un stage dirigit per Claude Bolling amb el prestigiós saxofonista francès Claude Tissendier.

Àngel Molas: Saxo Bariton i clarinet
Sergio Fructuoso: Saxo Alt
Miquel Donat: Trompeta
Victor Gonzalez: Trombó
Albert Burcet: Piano
Pep Rius: Contrabaix
Olivier Rocque: Bateria


Swinging Marionettes (Praga, República Txeca)

marionet.jpgEl txec Pavel Vangeli presenta les millors tècniques del teatre de titelles de fil entrelligades amb temes molt populars de l’era del swing. Sis passatges diferents en què conviuen l’humor, la pantomima i el ball. Un espectacle guardonat en els principals certamens de titelles d’Europa, apte per a públics de totes les edats.

square_img
26/04/2024

Canvis d'ubicació en la programació del Festival Dixieland en cas de pluja

Vegeu-ne més
square_img
24/04/2024

Música dixie i màgia, aquesta setmana a l'Espai Jove Kesse

L'espai Jove Kesse acull aquesta setmana tres actes culturals que ompliran l'equipament de música i màgia de dijous a dissabte

Vegeu-ne més
square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.