El Festival Internacional Dixieland Tarragona

Festival Dixieland Tarragona

70 activitats amb una quinzena d’artistes i bandes

11/04/2011

A partir d'aquest dimarts 12 d’abril i fins al dia 17 se celebrarà el 18è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, una intensa setmana en què la nostra ciutat viurà una setantena d'activitats de la mà d'una quinzena d'artistes i bandes participants.

Tenint com a eix central el dixieland, enguany el festival s’endinsarà  en les músiques improvisades  i farà un viatge per gairebé tots els estils del jazz, des dels inicis fins a aproximadament els anys 40 del segle passat. Es per això que juntament amb el dixieland es podrà gaudir del  jazz manouche, ragtime, boogie woogie, hot jazz, swing,  blues, Nova Orleans, big bands, jug bands, etc.

El primer acte del festival serà aquests dimarts amb el Dixi per a l’escola, que es desenvoluparà tot el matí al Teatre Metropol, amb El petit John o la geografia de la música negra i continuarà amb els vespres dixie i els sopars dixies. Així, durant tota la setmana s’aniran succeint actuacions musicals que cridaran a la participació del públic.

Enguany hi ha apostes interessantíssimes, com l’estrena de la Vintage Band d’Amadeu Casas o l’actuació de Joan Chamorro Quartet & Andrea Motis. Propostes que gaudirem juntament amb les formacions jazzístiques de la ciutat, que són el veritable eix del festival, i que es complementen perfectament amb altres formacions estrangeres i de factura clàssica, com la Nova Scotia Jazz Band, o ben actuals, com ara els Docteur Groove.

La proposta central del festival serà l’actuació, el divendres dia 15 al Teatre Metropol, d’Eliane Elias, una de les pianistes i cantants més respectades del panorama jazzístic internacional, que es caracteritza per la seva qualitat interpretativa. Elias estarà acompanyada pel contrabaixista Marc Johnson, qui havia format part del trio de Bill Evans, i a la bateria pel reconegut Magnus Öström, component del que ha estat segurament el trio de jazz més influent i innovador del segle XXI, l’EST o Esbjörn Svensson Trio.

Una de les novetats importants d’enguany és el Picnic Dixie, que tindrà lloc el proper diumenge al migdia, al Parc del Francolí ,  i que està pensat  per gaudir de la música amb família, una nova forma d’ estrenar una primavera musical, i també  la trobada de  big bands de les escoles de música de Tarragona.

Per a més informació:

  • Programa d'actes del Festival

square_img
26/04/2024

Canvis d'ubicació en la programació del Festival Dixieland en cas de pluja

Vegeu-ne més
square_img
24/04/2024

Música dixie i màgia, aquesta setmana a l'Espai Jove Kesse

L'espai Jove Kesse acull aquesta setmana tres actes culturals que ompliran l'equipament de música i màgia de dijous a dissabte

Vegeu-ne més
square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.