Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

Festival Dixieland Tarragona

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

11/05/2023

La 28a edició del Dixieland. Festival de Jazz de Tarragona arriba a la seva recta final aquest cap de setmana. Demà divendres, el pianista tarragoní Xavi Torres, un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic europeu, actuarà al Conservatori de Música. L’últim àlbum de Torres, Curiosity, va rebre el Premi Enderrock en la categoria de disc de jazz de l’any 2019. Però el reconeixement més important va arribar a finals del 2018, amb la seva intervenció com a solista en la final de la prestigiosa Thelonious Monk Jazz Piano Competition, a Washington DC, que el va convertir en el segon espanyol que hi participava en tota la història. Ha gravat 5 discs com a líder i més de 30 CDs amb diferents projectes.  

Dissabte a les 11 h, l’Escola de Dansa ATGN oferirà una classe d’introducció al claqué per a tothom que vulgui provar aquest tipus de ball. S’ensenyaran els passos bàsics del tap dance i una variació per posar-los en pràctica. Per la seva banda, el Casal Popular Sageta de Foc ofereix un vermut musical on la TGN Swing oferirà també una classe gratuïta de swing. 

També dissabte al matí, la Biblioteca Pública fa una proposta musical i educativa per a famílies de la mà de la música de Queralt Albinyana, amb un repertori de temes molt variat que abasta des del temps de les dames del blues dels anys vint fins a l’actualitat. 

Dissabte a la tarda, la TGN Big Band celebra els seus 10 anys de vida amb un concert de Dames del jazz amb la cantant Susana Sheiman. La cita serà a les 18.30 h a l’Auditori Diputació de Tarragona.   

A les 20.30 h serà el torn d’escoltar al trompetista i percussionista Carlos Sarduy al Teatre El Magatzem. Carlos Sarduy és, sense dubte, un dels músics més actius i polièdrics de la seva generació. Nascut a l’Havana, Cuba, freqüenta els escenaris des de molt jove i publica el seu primer àlbum com a solista als dinous anys, Charly en La Habana

Sarduy ha sigut elogiat pel seu so, la seva gran musicalitat i la seva increïble versatilitat musical, que l’han dut a col·laborar amb artistes com Chucho Valdés, Bebo Valdés, Steve Coleman, David Murray, Esperanza Spalding, Buika, Ainhoa Arteta, Mariza i Ojos de Brujo, entre molts altres. 

A la nit, de les profunditats del rhythm-and-blues més calent arriben The Rhythm Treasures, els tresors del ritme, a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, tot presentant el que serà el seu pròxim treball. Després del fantàstic All around the world (2019), produït per Myriam Swanson en companyia de Marc Tena i que ha girat per tot l’Estat, aquest quintet arrossega a la pista amb el jump blues més esbojarrat i cançons de pur ritme, joies del vintage i composicions originals. La festa seguirà amb el DJ Marti Segalàs.  

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo acomiaden enguany el festival 

L’últim dia del festival, diumenge, començarà amb el tradicional Picnic Dixie al Parc de l’Amfiteatre. A partir de les 12 h els Doc Scanlon’s Cool Cat Combo portaran l’autèntic so dels anys vint, trenta i quaranta, amb el seu estil entre el jazz tradicional de Nova Orleans i el swing de dos dels músics més influents de la història d’aquest gènere: Benny Goodman i Louis Armstrong. Per anar escalfant l’ambient, l’Amfiteatre també s’omplirà de colors i sons vintage amb la música de les Flowers Selectors

Finalment, a les 19 h, el Teatre El Magatzem acollirà la cloenda d’aquesta 28a edició del Dixieland, enguany de la mà de la Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo. Sota la direcció de Paco Martín, les dues formacions de músics amateurs i músics semiprofessionals oferiran un repertori d’estàndars del pop-rock a ritme de swing. Els acompanyarà la veu de Sheila Trujillo, que ja va enlluernar el públic del Dixieland durant l’edició de l’any passat.  

Tota la informació del programa es pot consultar a dixieland.tarragona.cat. Les entrades dels diferents espectacles es poden adquirir a entrades.tarragona.cat 

Una de les edicions anteriors del Pícnic Dixie. Foto: Marc Colilla.

square_img
26/04/2024

Canvis d'ubicació en la programació del Festival Dixieland en cas de pluja

Vegeu-ne més
square_img
24/04/2024

Música dixie i màgia, aquesta setmana a l'Espai Jove Kesse

L'espai Jove Kesse acull aquesta setmana tres actes culturals que ompliran l'equipament de música i màgia de dijous a dissabte

Vegeu-ne més
square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.