Esteu aquí: Inici Cultura Arts escèniques Teatre Accessibilitat

Accessibilitat

Als teatres de Tarragona continuem treballant l’accessibilitat cultural per buscar la igualtat de condicions en la participació de totes les persones.

Espectacles accessibles

A continuació es detallen quins espectacles comptaran amb mesures d'accessibilitat i quines seran aquestes:

Mesura d'accessibilitat: sobretitulació

  • Cantagran! El secret d'Egipte - 17/02/24 a les 19 h

Mesures d'accessibilitat: sobretitulació, so de sala amplificat, bucle magnètic, audiodescripció i visita tàctil*

  • La festa de Daniela Freixas - 23/02/24 a les 20 h

Mesures d'accessibilitat: sobretitulació, so de sala amplificat, bucle magnètic, audiodescripció


Mesures d'accessibilitat: sobretitulació, so de sala amplificat, bucle magnètic, llengua de signes i motxilla vibratòria


Per tenir una bona visió de l'intèrpret i els sobretítols, recomanem adquirir les entrades a les zones taronja i blau inferior.

Recomanem fer reserva prèvia dels dispositius enviant correu a taquilles.teatrestarragona@tarragona.cat

* Cal fer reserva de la visita tàctil a taquilles.teatrestarragona@tarragona.cat

Informació diversa

Els espectacles accessibles els trobareu identificats amb el següent distintiu:

Quins serveis oferim

Sobretitulació: textos que apareixen en una pantalla damunt l'escena amb la transcripció dels diàlegs, la identificació dels personatges mitjançant colors, la informació dels sons i sorolls i l'entonació dels diàlegs.


So de sala amplificat: dispositius per a escoltar millor el so de l'espectacle a través d'uns auriculars.


Bucle magnètic individual: Les persones amb pròtesis auditives compatibles (audiòfons o implants coclears) poden sentir el so més nítid de l'obra directament al seu dispositiu.


Audiodescripció: mètode amb el qual les persones cegues o amb baixa visió poden escoltar una veu en off que descriu els elements visuals clau de l'espectacle a través d'auriculars.


Interpretació en llengua de signes: Llengua natural de caràcter visual, gestual i espacial que correspon al mitjà de comunicació oficial per a les persones sordes.


Visita tàctil: Visita organitzada i prèvia a la funció accessible amb audiodescripció on els assistents poden tocar elements del vestuari, l'attrezzo i l'escenografia de l'obra a la qual assistiran posteriorment.


Motxilles vibratòries: motxilles amb capacitat de registrar les freqüències del so, reproduint-les en forma de vibracions. D'aquesta manera, persones amb discapacitat auditiva, poden sentir la música a través de les vibracions d'una manera molt més immersiva.

Persones amb mobilitat reduïda: a tots els equipaments culturals disposem d'un espai reservat per a persones usuàries de cadira de rodes i un acompanyant. En el moment de la compra s'informarà de les localitats disponibles. També podeu consultar-les enviant un correu a taquilles.teatrestarragona@tarragona.cat o bé trucant al telèfon 977 233 149


Guiatge i acompanyament durant la compra d'entrades i a l'accés als equipaments culturals: Per a una atenció adequada a les vostres necessitats podeu escriure a taquilles.teatrestarragona@tarragona.cat o bé trucar al telèfon 977 233 149​ ​

Gratuïtat per a la persona acompanyant: Entrada gratuïta per l'acompanyant de la persona amb discapacitat, sempre que s'acrediti "l'ajuda de tercera persona" Cal que a la targeta de discapacitat emesa per la Generalitat de Catalunya s'acrediti la necessitat de l'ajuda d'una tercera persona (casella "Necessitat de 3a persona: SÍ").

Pàrquings

Places disponibles per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) als pàrquings:

  • Pàrquing Balcó del Mediterrani – 9 places PMR
  • Pàrquing Corsini – 4 places PMR
  • Pàrquing Saavedra – 9 places PMR

Apropa Cultura

Totes les programacions culturals de l'Ajuntament de Tarragona estan adherides al programa Apropa Cultura que treballa per millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura.

Per a una atenció adequada a les vostres necessitats durant la compra d'entrades i a l'accés als equipaments culturals, podeu escriure a taquilles.teatrestarragona@tarragona.cat o bé trucar al telèfon 977 233 149

Segells de reconeixement d'administració oberta