Esteu aquí: Inici Cultura i festes Festes i cultura popular Sant Magí apartats apartats Mitjans de comunicació i serveis i públic

Mitjans de comunicació i serveis i públic

Mitjans de comunicació

Són de Tarragona o arriben des d’altres punts d’arreu del país, però el seu altaveu és necessari per fer entendre la característiques particulars de la diada de Sant Magí. Els periodistes a partir de la imatge o la paraula amplifiquen les gestes de les colles, que s’han convertit en un dels millors aparadors de la ciutat.

Escolta l'àudio aquí:

 

O descarrega't l'àudio


Serveis i públic

Les diades tal com les coneixem avui són impossibles sense la feina del personal organitzador i els serveis sanitaris i de vigilància. Ordenen i cuiden tots els detalls perquè tant els castellers i castelleres com el públic, que s’emociona amb les gestes de les colles, gaudeixin de l’espectacle. Tots plegats han fet possible que la diada de Sant Magí s’hagi convertit en un referent al món casteller.

Escolta l'àudio aquí:

 

O descarrega't l'àudio en aquest enllaç

 

Transcripcions:

 

Mitjans de comunicació

Què té de diferent la diada de Sant Magí?

 • Primer el lloc, que és únic. Segon, com entren les colles a plaça, que cadascuna té un espai i que segons on estiguis situat de la plaça comences a veure aquell reguitzell de camises de colors i dius “ostres, avui serà un gran dia” perquè veus molta gent, moltes camises de colors que pugen pel carrer Major o que s’enfilen pel carrer Merceria i això també li dona una màgia especial a aquesta diada.
 • Per l’espai. La plaça de les Cols és un lloc únic on veure castells. Un lloc amb història però sobretot un lloc on la seva morfologia fa que els castells es visquin d’una manera diferent. La graderia gairebé natural que formen les escales de la Catedral fa, com diuen molts castellers, que el públic estigui a la seva alçada, que el puguin veure cara a cara. També la mateixa plaça, un espai que pot tenir fins a quatre colles diferents actuant el mateix dia. Tot el ritual que hi ha d’entrada, de sortida de plaça i tota la història que té la plaça de les Cols al darrera fa que sigui un lloc únic. Que la diada de Sant Magí sigui un marc incomparable a la resta del món casteller.
 • Molt sovint quan preguntes a castellers que no són de colles de la ciutat de Tarragona a quina diada voldrien actuar, molts d’ells diuen la diada de Sant Magí. Jo suposo, i com a espectador i cronista ho hem de ratificar, d’entrada l’espai. La plaça de les Cols, les escales, la Catedral, el carrer Major, el fet que les colles hagin d’entrar i sortir, també el calendari. El fet que caigui en plenes vacances del mes d’agost en un dia laborable però que molta gent fa vacances i per tant es pot acostar a Tarragona a veure els castells. Tot plegat fa que la diada de Sant Magí tingui unes característiques, des del meu punt de vista, molt especials.
 • La diada de Sant Magí és d’aquelles diades especials que ho tenen tot. És la litúrgia, és el matí, és la plaça, és l’ambient, són els nervis. La sensació que sigui la diada que sigui, allà s’hi ha de viure alguna cosa molt especial. És tot l’embolcall d’aquesta diada que la fa una diada màgica i una diada molt, molt, molt especial.
 • Jo diria que és absolutament tot. De fet diria que Sant Magí és la diada més diferent del panorama casteller en un sentit positiu. És la diada més sui generis, la més genuïna. El que fa especial Sant Magí és que tot és diferent. És la plaça més incòmode pels castellers, provoca aquelles entrades i sortides que ja són tota una litúrgia pròpia de la diada. També és la plaça on més calor fa amb diferència o on més calor passem el que treballem o hem treballat amb això dels castells i per tant el que té de diferent Sant Magí és tota la seva essència i això és el que a la vegada la fa molt especial, aquesta diada.
 • Per mi una de les coses que fa més especial Sant Magí, entre moltes, és l’escenari, és el lloc. Aquesta mena d’olla a pressió que es forma durant la diada és una de les coses que més em va impressionar, al menys a mi, vist des de fora. A més a més és una de les diades més boniques i jo crec que tot i ser una diada gran en què es veuen grans castells i una de les més importants del calendari, crec que encara manté aquell esperit familiar i aquell ambient més recollit que encara li dona un plus més i encara la fa més bonica.
 • La diada de Sant Magí és diferent per l’encant de les Cols. És una plaça que fa màgica qualsevol de les fites de les colles tarragonines tot i que és difícil fer castells allà. Però és que el reduït especial de la plaça t’endinsa a la ment de cada colla, és una sensació molt estranya. Perquè sents el castell com si formessis part d’ell. Sens dubte és d’aquelles actuacions que l’aficionat casteller es marca al calendari.
 • En primer lloc perquè és una actuació tradicional que la trobem al mig de l’agost, s’escau sempre en 19 d’agost sigui diumenge, sigui dilluns, sigui qualsevol dia de la setmana. També per l’encant de la plaça de les Cols, un escenari petit de Tarragona però acollidor perquè convida a veure una diada a màxims de les quatre colles de la ciutat. També perquè hi ha una barreja de públic entès local i del camp de Tarragona i també estranger que potser mentre passa les seves vacances, ha presenciat potser per primer cop una diada castellera. I per l’altra també del seu sistema àgil en les rondes, que la fan diferent d’altres actuacions. Un pas important per poder agilitzar les diades i que el públic, sobretot no entès, es quedi fins al final.
 • Cada gran diada té coses diferents però la primera que ens ve al cap per Sant Magí és la dificultat de les quatre colles de la ciutat per entrar i sortir en aquell espai tant petit i amb tanta pendent per fer el seu castell. Però en canvi el públic té l’oportunitat de viure la diada des de la grada que dibuixen les escales de la Catedral. També té de diferent que el petit emplaçament, màgic i sobretot històric de les Cols, només està reservat per les colles de casa, les encarregades cada 19 d’agost de fer brollar l’essència a la llarga tradició castellera de la ciutat. Aquell dia Tarragona exhibeix un gran patrimoni casteller que en els darrers anys l’ha sabut adaptar per convertir-lo en un model de diada a tenir en compte.

Un record especial de Sant Magí?

 • En tinc molts de records d’aquesta diada però un de molt especial és quan treballava al “Quarts de 9”, em va tocar seguir l’Helena Martínez que pujava al pis de quints del 2d9fm que havien d’intentar els Xiquets de Tarragona. La vaig poder seguir durant tota la diada i veure com es descarregava el 2d9fm, aquell èxtasi d’alegria... és una de les coses que sense fer castells, sense posar-te la camisa, m’han generat una sensació més d’èxtasi, de brutalitat, més de sensació d’estar vivint una cosa molt bèstia.
 • La diada del 2014 en general per l’actuació de totes les colles però en particular la segona ronda. Aquella poc més de mitja hora que va passar des de que els Xiquets de Tarragona es convertien en colla de gamma extra per primera vegada i ho feien d’una manera espectacular i, per què no dir, inesperada, descarregant a la primera vegada com ningú ho havia fet mai el 2d9fm, i fent-ho demostrant una solvència que, com dèiem, a molts ens va sorprendre. També just després el castells següent va ser el primer 5d9f descarregat a la plaça de les Cols i fins ara el millor castells descarregat, com a mínim a l’era moderna. Aquells moments, els moments d’eufòria, els moments de tensió, també, entre un castell i altre. Les cares, per exemple, dels castellers de la Jove sabent que tenien una pressió impressionant posada al damunt. Tot allò, tot el que va passar el 2014 és un dels grans records que ens deixa aqueta plaça de les Cols.
 • Em quedo amb el 2d9fm dels Xiquets de Tarragona el 2014. Segurament és la cita que tots recordem al parlar de Sant Magí, però és que la comunió entre els Xiquets i la plaça de les Cols i la diada de Sant Magí jo crec que van brindar l’escenari, el marc perfecte, per veure el que vam veure aquell 2014. L’esclat de la plaça, l’esclat de la colla, el moment en què arribaven els Xiquets, el que li havia costat a una colla històrica com als Xiquets arribar fins a aquell punt, jo crec que ens va deixar un dels grans moments dels últims anys en el mon casteller
 • Et diria que per mi el més especial de Sant Magí és anar a Sant Magí. El fet de quedar amb algú aviat, aconseguir quedar molt aviat perquè vols obtenir un lloc privilegiat a dalt de tot de les escales. Molts dies abans de les 9, especialment amb el Torreño, algunes vegades, també company periodista, havíem vingut molt, molt dora des de Vilafranca per seure’ns a la part de dalt de tot de les escales i poder gaudir d’aquesta diada tan especial. Evidentment per mi el record especial és aixecar-se dora per seure a dalt de tot de les escales.
 • El millor record que tinc d’una diada castellera de Sant Magí és del 2014, any en què els Xiquets de Tarragona van descarregar per primera vegada a la història el 2d9fm. Va ser un moment de pell de gallina el que es va viure a la plaça de les Cols. Hi van ser presents els aplaudiments, l’emoció i també la reivindicació duna diada que a partir d’aquella fita ha anat guanyant nivell per part de les quatre colles que hi participen. Sens dubte aquell 2d9fm ha marcat un abans i un després en la diada, la Festa Major petita de Tarragona.
 • El record que tinc jo de Sant Magí, no sabria dir quin any era, al menys sí que va ser la primera vegada que vaig veure una diada de Sant Magí, i a més era la primera vegada que vaig estar en aquest indret, en aquesta plaça. I el que em va impressionar més va ser poder veure castells còmodament assegut com si gairebé fos un concert. I això també és una de les coses que penso que fa especial aquesta diada. Aquest escenari natural que es forma a les escales davant de la Catedral fins a peus de la plaça.
 • La lluita titànica del 2d7 dels Xiquets del Serrallo el 2019. Recordo que el vam patir de valent, in extremis, amb dubtes a la canalla, però tot i això el vam salvar i vam posar els pèls de punta a tota la plaça. I això també és l’essència de la diada. El paper de les colles no tan grans sol ser un plat principal per Sant Magí i aquest fet és digne d’admirar.
 • Jo recordaria, m’ho he apuntat, el 2d9fm dels Xiquets de Tarragona de l’any 2014 que després la Jove de Tarragona replicava amb el 5d9f. El 2d7 del Serrallo de l’any 2015 que va fer posar la pell de gallina a tothom. O el 2d8f de Sant Pere i Sant Pau de l’any 2018 que després va tenir el pilar de set aquell que va tenir aquella caiguda tan dolenta que va generar un silenci brutal a la plaça. Jo de tots aquests moments, i que n’hi ha molts i segurament n’hi ha d’altres, em quedo amb el 2d9fm dels Xiquets de Tarragona pel que va suposar, per la colla, per la ciutat, per la plaça i per la diada de Sant Magí. El món dels castells de Tarragona feia un salt endavant, o es podia esperar que allò suposava un salt endavant amb el 2d9fm dels Xiquets de Tarragona, volia dir que Tarragona comptava amb dues colles de gamma extra, volia dir que per la banda de dalt les colles s’igualaven i per tant obria un ventall de possibilitats en futures diades brutal. A banda de com es va fer aquell castell i amb quin mestratge els Xiquets de Tarragona van descarregar aquell 2d9fm.
 • A mi el record d’un Sant Magí és el 2d9fm descarregat pels Xiquets de Tarragona a la diada de 2014. Per l’expectació que sempre es genera la primera vegada que una colla intenta un castell d’aquesta envergadura, la complexitat de fer-ho en aquella plaça, per l’emoció de l’execució tan lluitada que va tenir a la baixada o la importància que va suposar per Tarragona tenir una altra colla de gamma extra. També en tinc d’altres com la diada de 2015 en què per fi es van descarregar els primers pilars de set amb folre a la plaça de les Cols, el primer castell de vuit del Serrallo el 1996, o recentment el 2d8 descarregat de Sant Pere i Sant Pau el 2018.

Què et falta per viure a la diada de Sant Magí?

 • El que em falta per viure a la diada de Sant Magí és que els castellers de Sant Pere i Sant Pau descarreguin el pd7f. Perquè s’ho mereixen, bàsicament. Crec que s’haurien de treure l’espineta i guanyar la batalla a la plaça després de l’ensurt de 2018. I més després de demostrar el gran domini que hi tenen sobre aquesta estructura. Tot i que el primer 3d9f dels de la camisa verda tarragonina també el gaudiria, eh?
 • Un somni de molts crec que és veure descarregar el 4d9 sense folre a les Cols. És a dir connectar amb el passat històric de la plaça, amb el mític castell dels Xiquets de Valls que van descarregar a la diada de Santa Tecla el 1881. Però crec que ara mateix el més important és tornar a viure la diada en sí, tornar a viure la normalitat. Arribar ben dora i agafar lloc a les escales de la Catedral, sentir el so de les gralles entrant pel carrer Major i amb elles la riuada de casteller amb aquells rostres de concentració, aquells de dia gran d’anar a donar-ho tot. Jo crec que només per això tornarà a ser un Sant Magí més emocionant, si es pot.
 • Quan els castells puguin tornar a mi m’agradaria molt que la diada castellera de Sant Magí pogués gaudir de la categoria de 10 pisos. Fora una fita impressionant poder veure per exemple un 3d10fm descarregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, formació que ja l’ha aconseguit amb anterioritat i per tant seria donar encara més impuls a la diada de la Festa Major petita de Tarragona davant d’un marc incomparable històric com és la plaça de les Cols.
 • Què em falta per viure per Sant Magí? Doncs em falta viure la tornada a la normalitat, la tornada a les places, tornar a veure descarregar castells. La veritat és que ara mateix en la situació en la que estem per Sant Magí el que em queda per veure és tornar a veure castells amb tot el ritual i amb tota la màgia de la diada.
 • Jo crec que ara mateix tenint en compte la situació actual, el que falta per veure és poder veure el que ja s’ha vist. O sigui jo ja firmaria en poder tornar a veure qualsevol de les diades que hem vist de Sant Magí en les mateixes condicions, amb el mateix ambient, amb la mateixa situació, amb la mateixa gent... Tant fa els castells però que torni aquell ambient tant especial que es vivia en aqueta diada, és el que crec que ara mateix tots desitgem i ja firmaríem amb què tornéssim a veure tot això.
 • Xiquets de Tarragona i Jove de Tarragona que arribessin més igualades, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo que també arribessin més igualades, de manera que, en fi, hi hauria molta més emoció a la plaça i hi hauria un component de rivalitat més interessant de seguir. Amb tot, una de les particularitats que té Sant Magí és que és una diada en la que es permet, i el públic ho fa, valorar els castells de les colles petites. Al costat d’un dos de nou o d’un cinc de nou molt aplaudits, s’aplaudeix també molt un 5d7 molt treballat per exemple dels Xiquets del Serrallo, o un 2d7 que és un sostre o pot ser un sostre en un moment donat pels Xiquets del Serrallo. Aquesta és una altra de les grans virtuts de Sant Magí.
 • Suposo que en clau familiar i en clau de barri, en clau d’esperança perquè segurament és la colla que també s’ho mereix i també ho necessita, somniaria en veure el 3d8 dels Xiquets del Serrallo. Sempre diuen que Sant Magí és el seu Sant.
 • Segurament el que em falta per viure és els grans moments de les quatre colles tots units en una sola diada. Evidentment tal i com estem ara ens conformaríem amb tornar a veure castells, en tornar a la plaça de les Cols per Sant Magí però un cop ens hi tornem a posar, no tinc cap dubte que l’any que ve hi tornarem com sigui, esperem que sigui així. Un cop es recuperi el nivell casteller doncs estaria molt bé un Sant Magí on les quatre colles tinguessin grans moments, on coincidissin els seus grans moments. Perquè fins ara una colla ho ha fet bé un any, a la vegada la colla contrària no se n’ha sortit aquell any. Però que coincidissin les quatre colles sortint amb èxits castellers de la diada de Sant Magí seria el que em faltaria pe veure a la plaça de les Cols.
 • Després de veure castells de gamma extra a la plaça de les Cols i de veure’ls en diferents formats i segurament que descartant els castells de 10 per la mateixa idiosincràsia de la plaça i l’espai on s’haurien de fer, per mi el repte que queda, allò que falta per viure és poder veure a la plaça de les Cols un dels grans castells sens folre. Per la història, segur. Perquè allí és on diuen que la colla vella dels xiquets de Valls el 1881 va fer aquell 4d9 sense folre. Poder tornar-ho a veure, no tornar-ho, perquè ningú ho ha vist, veure-ho per primera vegada, allà, en aquest escenari i veure-ho amb la camisa d’una colla tarragonina segurament seria el gran repte pendent que queda, que ens falta per veure, de tots els que ens queden encara a les diades de Sant Magí.

 

Serveis i públic

Què té de diferent la diada de Sant Magí?

 • A nivell organitzatiu és una diada molt complexa. És una plaça molt reduïda on les colles no tenen el seu propi espai, sinó que el comparteixen. Llavors en aquest sentit és complexe, de vegades, l’entrada a plaça de les colles, però també el moment de realitzar els seus castells. Al mateix temps, però, és una plaça molt màgica, molt bonica, amb molta història. Sobretot amb una història molt important a nivell casteller i que fa que sigui una diada especial i molt emotiva. També marca una mica l’inici de la  temporada castellera de grans actuacions i marca el camí cap a Santa Tecla i les colles és on van a fer els seus millors castells, tant en aquesta diada tan especial com per la de Santa Tecla.
 • La plaça de les Cols és una plaça petita i això dificulta el servei perquè els accessos són limitats. Aquestes característiques de l’espai i el fet que hi hagi molta gent fan que des de Creu Roja haguem d’actuar de manera molt organitzada i especialment coordinats per poder donar una bona resposta ràpida. 
 • Té un punt diferent d’altres diades i el trobem amb les característiques de la plaça, tant per la capacitat, lo petita que és, com lo bonic que és l’espai, com el desnivell que té i la dificultat que representa fer castells dins de la plaça.  
 • És una plaça on realment hi ha molta aglomeració i sobretot en època d’estiu que fa moltíssima calor el que es pot produir són marejos, sobretot per la calor que fa, i a banda també episodis d’ansietat. Llavors el que recomanem sobretot és que la gent begui moltíssima aigua i que tingui en compte que si té alguna dificultat per poder sortir de la plaça o ja pateix alguna crisis d’ansietat que es posi en un lloc on sigui més fàcil la sortida a qualsevol carrer. 
 • La plaça de les Cols és fàcil de tancar al públic, perimetrar-la, i difícil d’evacuar, tot depenent dels actes. Però els plans municipals d’emergència ja ho tenen previst. 
 • La diada de Sant Magí el que té de diferent i d’especial és que jo crec que és la diada més tarragonina, en la qual es pot percebre unes ganes molt grans per part de totes les colles, sempre, i cada any, per aquest dia, per fer castells a la plaça de les Cols. Des d’un punt de vista fotogràfic també té una petita peculiaritat i és que els castells estan sempre al mateix lloc, es construeixen sempre al mateix punt, a diferència de les diades que estem més acostumats en què cada colla ocupa el seu espai a plaça i fa els castells des d’allà. A la plaça de les Cols, a Sant Magí, les colles fan créixer els seus castells des d’un punt preciós al mig de la plaça de les Cols, amb una fuga espectacular, no només amb el carrer Major sinó també amb la Catedral al darrera. I això jo crec que a nivell fotogràfic també la converteix en una diada especial. 
 • Vaig a plaça perquè sóc castellera des de petita i m’encanten els castells i la diada de Sant Magí sempre és especial i més quan tens amics entre els protagonistes d’aquell dia. La diada la fa diferent l’espai tan reduït al mig de la part alta. El públic a les escales, als balcons, a tot el carrer Major. I sobretot el fet que en aquella plaça només hi puguin actuar les quatre colles de Tarragona, la fa més exclusiva. 
 • Per la rivalitat entre les colles, per la plaça, pels castells que fan, per l’ambient. Bàsicament és una de les actuacions més importants de l’any. Sant Magí el que impacta sobretot el primer cop és lo estreta que és la plaça i lo complicat que és fer grans castells allà, i la gran quantitat de gent, i com les colles s’han de moure per col·locar-se per poder fer els castells. És un record espectacular sobretot el primer cop que hi vas. 
 • Vaig a la diada perquè m’agraden els castells i igual que vaig a altres festes majors a veure les diades castelleres, aquí és evident que no m’ho puc perdre, mentre el cos m’ho permeti celebrar les festes i assistir al màxim d’actes possibles, aniré a veure els castells. Sant Magí i la plaça de les Cols tenen un “no sé què” que fa que els castells se sentin d’una manera diferent. Ja només el fet d’entrar i sortir les colles per ocupar el lloc per dur a terme els castells ja és especial, a diferència d’altres llocs. Perquè clar, també tenim que és la diada de casa. Són les colles de casa i veure-les superar-se cada any per la Festa Major, per Sant Magí, amb un desnivell a la plaça... tot suma i és emocionant anar-ho a veure. 
 • Té un encant especial per vàries coses. Jo crec que veure un castells i veure la Catedral darrera, evidentment això és un plus molt important. I a més a més si seus a les escales veus el castells perfecte. Si estàs a la baixada de la Misericòrdia tens una postal espectacular. I a més en clau tarragonina, és una plaça on actuen les quatre colles de Tarragona i on no ho solen fer altres colles. I a més és l’inici de la temporada castellera, l’inici fort. És quan ja podem començar a veure gammes extres de les nostres colles i poder veure grans castells, encara que no siguin gammes extres. 

Un record especial de Sant Magí?

 • Un record especial va ser viure el 5d9f de la Jove des de peu de plaça, davant del Gallo Moron amb els amics i la família. 
 • Moments que recordo de diades de Sant Magí són moments brutals com el 5d9f de la Jove i tenir un castellot d’aquestes dimensions enxovat allà dintre entre aquells quatre carrers. O el 2d9fm impecable dels Xiquets. 
 • El Sant Magí més emocionant? El de 2014, segur. Aquella diada va ser “top”. Aquella diada els Xiquets van fer el seu primer 2d9fm. Jo vaig tenir l’oportunitat de veure’l des de dalt d’un balcó i va ser espectacular. Veure la descarregada va ser èpic, èpic total. I bueno, i la colla Jove era quan passejava el 5d9f per totes les places i també recordo que va fer un 9d8 i un 3d9f. Sant Pere i Sant Pau també va fer una molt bona actuació, bueno, com els últims anys. Sant Pere i Sant Pau per Sant Magí sembla que ja ha d’estrenar castells sempre. Va ser per mi el més important sens dubte. 
 • El meu millor record és un Sant Magí en què tot ha anat molt bé. Sobretot una diada en la què ni tan sols m’hagi hagut de limitar a veure l’actuació dels castellers, perquè tot això significaria que des de Creu Roja no hem hagut de fer cap actuació i que no s’ha produït cap incident.
 • El moment més emocionant per mi el dia de Sant Magí va ser l’entrega de la nostra bandera dels voluntaris a l’ermita l’any 1995. Aquest any ho tornarem a rememorar junt amb els voluntaris que queden d’aquell any. 
 • El primer record que em ve de les diades de Sant Magí és a primera hora quedar amb els delegats sanitaris de les colles, que els donem els equips de comunicació, i més tard amb el personal que deleguen les colles per obrir plaça amb les seves faixes, una tasca imprescindible perquè com bé es veu amb ells hi cabem tots dins de la plaça i es permet veure l’espectacle. 
 • El meu moment més emocionant és quan després de la diada s’ha realitzat un servei coordinat entre tots els membres de Creu Roja del nostre equip conjuntament amb les colles. Haver pogut fer una feina en equip que hagi sortit bé és una satisfacció i el meu millor record. 
 • Un dels records més especials que tinc de Sant Magí, deixant de banda la calor que sempre acostuma a fer a la plaça de les Cols, és perquè va ser la meva primera diada castellera que vaig cobrir, ja fa molts anys. Va ser el primer dia que vaig decidir agafar la càmera i anar a una diada castellera a veure què m’hi trobava. Evidentment vaig gaudir moltíssim, moltíssim, molt més del que m'hagués imaginat mai. Les fotografies d’aquell dia reconec que van ser bastant, bastant, bastant dolentes. Feia un sol de justícia molt, molt fort, i realment les fotografies com a tal no em van aportar res però sí que vaig sortir d’allà amb una emoció i unes ganes de tornar-hi sensacionals. 
 • Tinc records molt molt bons, segurament algun de dolent, però els bons passen per davant. No en podria dir un en concret. Em quedo amb tots els anys, tots els anys que s’han pogut fer diades allí i que hem pogut gaudir dels bons castells de la mà de les quatre colles locals.  Per tant, segurament, el que em queda veure i viure per Sant Magí és de ben segur l’any vinent tornar a veure castells a la plaça de les Cols, una plaça molt estimada per la ciutat, i que independentment de quin sigui el nivell o quina sigui la forma o quina sigui l’estructura de la diada puguem tornar a gaudir  d’un Sant Magí que de ben segur serà molt especial.
 • Em falta que torni, necessito que torni. Necessito tornar-la a viure com l’hem viscut tants i tants i tants anys i que ara malauradament fa molt de temps que no podem viure-la i entendre-la com era abans. Això és el que em falta. Poder tornar a trepitjar la plaça. Poder tornar a estar apretat a plaça. A suar. A fotografiar els castellers i castelleres. Això em falta. Que torni. Que torni ja la diada de Sant Magí com sempre l’hem viscut a Tarragona.
Segells de reconeixement d'administració oberta