Ball de Serrallonga

Santa Tecla Tarragona

Ball de SerrallongaEl Ball de Serrallonga és la nostra versió particular de les festes en què els trabucs, els arcabussos o altres armes de foc es posen al servei del vessant més lúdic. El Serrallonga és avui l'únic exponent viu a la ciutat d'una celebració en altres temps absolutament presidida pel so eixordant de bandolers i molts d'altres personatges que, amb independència d'una sovint inadequada correspondència cronològica, exhibien les seves armes, esdevingudes estris lúdics, durant tota la festa gran de la ciutat.

Referència històrica

El seu origen es remunta a les èpoques properes al temps històric del bandoler. Malgrat això, el primer text documentat data a la població de Tona el 1760.

Característiques

Indumentària
El 2002 es renova el vestuari dels tres personatges principals i el 2003 es completa de la mà de Núria Domènech. Estan inspirats en les imatges més teatrals i dramatúrgiques que havien caracteritzat els Serrallonga anys enllà.
Estris
Trabucs els bandolers i pistoles la Joana i el nen.
Artistes
El diable burlesc, pintat per Antoni Torrell; disseny del vestuari.
Iconografia
Representa la colla de bandolers del mític bandoler català del segle xvii Joan Sala, alies Serrallonga. Forma part del grup de balls parlats.
Música
Cobla de tres quartans, amb flabiol, tamborí i sac de gemecs, a la qual s'han afegit instruments com la tarota, l'acordió i el violí

Moment recomanat

La representació del dia 22 a la plaça del Rei.

Ball de Serralonga Petit

Sortida al carrer des de l'any 2008.

square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Conveni de col·laboració de BBVA amb les festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
17/09/2018

L'obra teatral 'Max in Love-Respecta'm', present en la programació de Santa Tecla

Es podrà veure dijous dia 20, a l’Antiga Audiència

Vegeu-ne més
square_img
17/09/2018

La 39a Peonada Popular, família i esport

1.200 esportistes de totes les edats han corregut pels carrers de la ciutat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!