Gegantons Negritos

Santa Tecla Tarragona

Referència històrica

Gegantons NegritosAntecedents en el gegant Negrito del Gremi de Fusters en el segle xviii. El Negrito va ser cisellat el 1856 i la Negrita el 1859.

Observacions

El Negrito és un dels pocs gegants existents de mig cos a tota Europa, prova de la seva antiguitat i reflex de tota una època. El nom de Negritos és una particularitat lingüística que no s'ha de traduir.

Característiques

Elements
Representen uns petits gegants negres construïts en talla de fusta. El Negrito llueix un vestit blanc i la Negrita un de ratlles vermelles i blanques. És obligat que el Negrito porti un rotllo de paper a la mà i la Negrita el lloro característic a la mateixa mà, la dreta.
Vestuari
Pantalons, camisa i sabates blanques.
Artistes
Bernat Verderol, escultor. Àngels Cantos (rèpliques l'any 2006).
Iconografia
Els gegants negres o bé d'altres races del món han estat una constant en aquest món. Representen allò exòtic, desconegut, sorprenent. La ciutat sent la peça artística com un símbol propi.
Música
Grup de gralles

Moment recomanat

  • Ball de Gegants de la plaça de la Font els dies 22 i 23 a la nit i el 23 al migdia.

square_img
13/05/2022

Gran part del Seguici de Tarragona i el Braç de Santa Tecla participen dissabte a Constantí a la professó commemorativa dels 700 anys de l’Arribada del Braç

Serà la primera sortida de part del Seguici de Tarragona fora de la ciutat des del 1998 i la primera actuació itinerant des del 2019

Vegeu-ne més
square_img
12/05/2022

La periodista Danae Boronat serà la pregonera de les Festes de Santa Tecla

Al 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió

Vegeu-ne més
square_img
03/05/2022

Tarragona i Constantí commemoren els 700 anys de l'Arribada del Braç de Santa Tecla

Tarragona engega motors per a la gran celebració de Santa Tecla 700, que viurà el seu punt àlgid durant les festes extraordinàries d’enguany

Vegeu-ne més
square_img
20/12/2021

Aquest dimarts es presenta el llibre 'Imaginar la Tecla'

La publicació s’emmarca dins la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!