Amb l'homenatge al perpetuador i la Crida engega, dilluns, la festa major

Santa Tecla Tarragona

Avui ja s'ha obert l'estand de les festes al Teatre Tarragona

11/09/2015

Tot i que l’acte de la Crida del dilluns 14 de setembre a les 19 h serà el més destacat d’aquests primers moments de la festa, avui ja comencen diversos actes, com l’obertura de l’estand amb la venda de tots els productes i el repartiment de programes i altres actes que podeu veure en el programa.

Així, doncs, arrenca la festa major amb el tradicional acte d’homenatge al Perpetuador, que enguany és per a l’escultor de l’Àliga Antoni Mas i Castelltort. Hi ha idees i treballs que el temps s’encarrega de posar en valor. Ara fa trenta tecles que l’Antoni Mas, el ferrer de Vila-seca, donava forma a l’aspiració ciutadana, vehiculada i concretada pel Ball de Diables, de recuperar la figura de l’Àliga tarragonina.

Així mateix, també s’homenatgerà als següents Teclers d’Honor:

Josep Maria Gual Garcia i Xavier Torné Pelegrí, trompeters del Consell Municipal des de fa 25 anys; María José Rodríguez Cruz i Antonio López Zurraque, membres del Drac de Sant Roc des de fa 25 anys; Rafel Lluís Rofes, Ricard Virgili Pons, Albert Viñals Blanca i Jesús Veciana Vidal, membres de Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona, 25 anys participant a les festes de Santa Tecla; el programa Festa per a Tothom enguany també celebra 25 anys vinculat a les festes; Alícia Rubalcaba Mauri i Jordi Masip Masip, membres de la Banda Unió Musical de Tarragona, 25 anys al servei de la música festera; Aleix Herrera Simó, María Rillo Mendoza, Antonio Miguel Rillo Mendoza, Anna Aguiló Álvarez, Mónica Aguiló Álvarez i Joan Antón Aguiló Pascual, castellers dels Xiquets del Serrallo; Maribel Fontirroig Fernández, Josep M. Pascual Ferré, Pau Alujas Puigvert, Pilar Navarro Mármol, Jose Estébanez Moral, Josefina López de Arcos, Basilio López de Arcos, Josep M. Pascual Jiménez, M. Carmen Cabello Rioja, Francisco Bori Rubio i Siscu Bori Pallàs, 25 anys fent castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau; Albert Grau Valls, Jordi Grau Valls, Tomàs Sampietro Royo i Marga Novell Pons, 25 anys de trajectòria a la Colla Jove Xiquets de Tarragona; Emilio Garcia Salgado, Enric Guim Domenech,Josep Albert Cortada Ausin, Cuca Ferré García, Pilar Borrero Pedrola i Angel Moreno Rodríguez, castellers dels Xiquets de Tarragona; Anton Salvadó i Sedo, Ana Medina Rodriguez i Yoyi Fort Sabaté, portadors dels Nanos Vells; Cesc Tell Rosich antic graller dels Grallers Mitja Lluna i dels Bordons, actualment participa a la festa major amb el Ball dels Set Pecats Capitals; l’Anna Vergés Xirinacs fa 25 anys que participa a les festes de Santa Tecla, primer al Ball de Cercolets, després al Ball de Diables i ara a la Moixiganga de Tarragona, i, a títol pòstum, Pere Boada i Caparrós, portant del Lleó des de la seva recuperació l’any 1993.

Després d’aquest acte es procedirà a l’encesa amb el Toc de Crida i Tronada per inaugurar, oficialment, la festa major.

El mateix dilluns al matí, però, ja hi haurà molts actes com el que volem destacar, que és Santa Tecla als Hospitals, una iniciativa per apropar principalment als nens i nenes i persones convalescents als centres hospitalaris la festa major, en aquest cas a través dels Nanos Nous, que visitaran l’Hospital Joan XXIII, el sociosanitari Francolí i el del Llevant.

A la tarda serà el torn d’inaugurar dues exposicions destacades: a les 20 h serà el torn de "Santa Tecla als ulls", amb imatges de Santa Tecla 2014 del madrileny David Beníliam i que es podrà veure a l’Espai Turisme, i la segona exposició, amb motiu dels 25 anys de la Colla de Diables Voramar, s’inaugurarà a les 20.15 h a l’Antiga Audiència. Sota el nom de "25 anys, 25 ceptrots" mostraran els 25 Ceptrots de 25 poblacions on ha actuat la Colla durant tots aquests anys i que seran cedits per l’ocasió.

> Imatge del Perpetuador, Antoni Mas: Laia Díaz).

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!