Canvis en el Protocol del Seguici Popular

Santa Tecla Tarragona

Afecten a la distribució d'elements en l'acte de l'Entrada del Braç de Santa Tecla i als portants de la senyera de la ciutat.

09/09/2014

L’Ajuntament de Tarragona, amb l’acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, han consensuat dos canvis importants per a la diada de Santa Tecla d’enguany. El primer, que s'aplicarà a partir de 2015, proposa un canvi en el protocol de l’anada i tornada d’ofici i convida als representants de les entitats de la festa a portar la senyera de la ciutat.

A proposta de l’Ajuntament i amb l’aprovació de la Comissió, a partir de l'any vinent i de forma definitiva, qui portarà la bandera de la ciutat serà un tarragoní o tarragonina membre d’una de les entitats de la festa, escollit per la pròpia entitat.. L’ordre correspondrà a l’ordre de sortida en el Seguici (vegeu la llista).

Així mateix, la Comissió, l’Ajuntament i amb l’acord del Capítol de la Catedral, han consensuat una distribució provisional per enguany dels elements del Seguici en l’acte de l’Entrada del Braç de Santa Tecla per a la tarda del dimarts 23 de setembre, en acabar la processó.

Durant diversos mesos s’han estat fet reunions, s’han posat diferents opcions sobre la taula i finalment s’ha arribat a un consens per evitar problemes amb la presència de la bastida de Ca l’Ardiaca del Pla de la Seu. La darrera reunió es va celebrar ahir in situ per acabar de resoldre el tema.

En principi, i gràcies al Capítol de la Catedral, es facilitarà l’accés a la nau als balls de la Moixiganga, Patatuf, Valencians i Cercolets, que donaran més espai a la resta d’elements que en principi anaven a tocar de Ca l’Ardiaca, on allí es queden només Turcs i Cavallets i Ball de Bastons.

D’altra banda, tres de les quatre colles castelleres –Xiquets, Serrallo i Sant Pere i Sant Pau– i la Mulassa fan lloc també a la Cucafera, que fins ara estava a tocar de façana de la Catedral, que es mantindran davant de Casa Balcells, per deixar pas a la comitiva i els elements de foc es mantindran al mateix lloc, més a prop de les escales i mirant la Seu, i amb la incorporació del Griu. La resta de balls, elements del seguici i la Colla Jove, estaran a tocar de façana de la Catedral (vegeu el plànol).

Així mateix, es demana als tarragonins i tarragonines que siguin conscients d’aquesta reducció de l’espai i que vetllin per la seva seguretat en aquest moment tan especial de la festa.

square_img
20/09/2021

Comunicat de l'Ajuntament de Tarragona sobre els bars de la plaça de la Font

Es permet que els establiments de la plaça puguin subministrar begudes i menjar a l'interior dels locals al públic assistent, amb invitació, a les activitats

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2021

Ricomà: “si som exigents amb els altres, hem de ser exemplars amb nosaltres mateixos”

L'alcalde de Tarragona ha expressat que “una interpretació poc solidària amb la ciutat no pot enfosquir la bona feina de tantes persones i entitats”

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Èxit de la primera jornada de pàdel surf "Onades Inclusives" aquest dissabte

Set entitats tarragonines del món de la diversitat funcional van col·laborar amb la iniciativa de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Torna la Peonada Popular de Santa Tecla amb un total de 500 participants

La tradicional cursa ha tornat a la festa major de Tarragona, encara amb algunes restriccions, després que l'any 2020 s'hagués de suspendre per la pandèmia

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!